Navijači Šalkea oteli kapitensku traku nakon poraza u Bundesligi

Izvor: RTS, 04.Mar.2019, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači Šalkea oteli kapitensku traku nakon poraza u Bundesligi

Kriza drma fudbalski klub Šalke, pošto se na ubedljiv poraz u Gelzenkirhenu od Fortune iz Dizeldorfa (0:4) nadovezao i incident, bolno poznat fudbalskim navijačima u Srbiji, u kome su navijači skinuli kapitensku traku sa ruke Ralfa Farmana.
Šalke, koji igra osminu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << finala Lige šampiona, igra dosta slabo u Bundesligi ove sezone i ne nalazi se predaleko od mesta koje ne garantuje opstanak.

Domeniko Tedesko, jedan od najperspektivnijih nemačkih trenera (čuvena generacija „laptop" trenera u Nemačkoj), nalazi se pred otkazom, a konačnu odluku doneće Johen Šnajder, novi sportski direktor Šalkea.
Šalke je bio vicešampion prošle sezone, ali je ove sezone osvojio samo 23 boda iz 24 utakmice.
„Verujem u svoj rad. Nisam neko ko tek tako odlazi", rekao je Tedesko. „Ekipa je bila živa tokom utakmice, ali su bili ‚mrtvi‘ tokom nje".
Tedesko je posle meča poveo igrače da se suoče sa besnim navijačima, kao i da se izvine za svoju igru.
Kapiten na ovom meču, Bendžamin Stambuli, potom je morao da vrati traku dvojici navijača koji su se nekako spustili na teren. Traka, na kojoj je ispisano ime tribine sa najvatrenijim navijačima Šalkea, tada je prvobitno Ralfu Farmanu na početku sezone, kao simbolični gest jedinstva navijača i tima.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.