Amerikanci kupili i najstariji italijanski klub

Izvor: B92, 22.Sep.2021, 23:24

Amerikanci kupili i najstariji italijanski klub

Američki investicioni fond "777 Partners" kupio je najstariji talijanski fudbalski klub Đenou za 150 miliona evra, objavili su italijanski mediji.

Tako je nastavljena ekspanzija američkog kapitala u italijanskom elitnom fudbalu pošto je Đenoa postala već šesti klub u vlasništvu jedne kompanije iz SAD u poslednje tri godine.

Podsetimo, u julu 2018. investicioni fond iz SAD je kupio Milan, američki biznismen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << italijanskog porekla Roko Komisio je stao na čelo Fiorentine, a potom je grupa "Friendkin" preuzela Romu.

I Parma je ne tako davno dobila američke vlasnike, "Krause" grupu, ali i novi prvoligaš Specija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američka firma preuzela Đenovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2021, 09:45

Američki investiciona firma "777 Partners" kupio je italijanski fudbalski klub Đenovu za 150 miliona evra, objavili su tamošnji mediji...Kako prenose italijanski mediji, američka firma sa središtem u Majamiju i predsednik kluba Enriko Preciozi postigli dogovor, a službeno saopštenje očekuje se...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.