NAJAVA DANA (subota, 3. januar): Španci se vratili sa odmora, lak posao za Svonsi

Izvor: MozzartSport.com, 03.Jan.2015, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJAVA DANA (subota, 3. januar): Španci se vratili sa odmora, lak posao za Svonsi

Pogledajte koji nas to zanimljivi događaji čekaju danas...

Španci su odmarali koliko su mogli, sada je ponovo vreme za fudbal na iberijskom poluostrvu. Atletiko otvara prvo kolo Primere u 2015. godini, na Visente Kalderonu, protiv Levantea. Trebalo bi da bude zanimljivo i u Sevilji gde istoimena, domaća ekipa, dočekuje Seltu iz Viga.

U Turskoj se zakuvalo u vrhu tabele, a mali Bašakšehir preti da se umuva >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << među veliku trojku. Da li će im to dozvoliti Fenerbahče, Bešiktaš i Galatasaraj, čisto sumnjamo. Prvi veliki test sledi im upravo danas protiv Fenera.

(FOTO: Action Images)

Levante ima samo jednu pobedu u gostima, a na poslednja četiri meča ukupno osvojio je tri boda (poraz i tri remija). Madriđani su prethodni duel kod kuće izgubili tako da sada nemaju pravo na kiks. Svaki od šest susreta unazad Atletiko je dobio protiv ovog rivala pred svojim navijačima, ali u maju 2014. Levante je savladao Jorgandžije sa 2:0.

Selta je u kriminalnoj formi, pet utakmica u nizu je izgubila u šampionatu, a na poslednjih šest nije postigla ni gol. Iako je kiksnula protiv Eibara u prošlom kolu Sevilja je ipak favorit. Tim iz Viga prošle sezone oba puta je dobio Sevilju (1:0, 1:0). Na četiri od pet prethodnioh međusobnih susreta došlo je 0-2.

Deportivo je ostvario samo jednu pobedu na deset prethodnih utakmica, međutim, ni Bilbao nije u mnogo boljoj formi. Tradicija je na strani tima iz Korunje, koji je na 11 poslednjih duela s ovim rivalom ostvario šest pobeda, jednom je slavio Bilbao i četiri puta nije bilo pobednika. Sve to uglavnom uz GG.

Almerija igra mnogo bolje u gostima, gde je do sada ostvarila čak tri trijumfa, no Malaga je ušla u pobednički ritam i favorit je u ovom susretu. Prošle sezone na Rosaledi bilo je 2:0 za domaćina, a u revanšu 0:0. Na susretima ovih timova goleade su prava retkost, baš kao i pobede gostiju.

Eštoril dugo ne zna za neuspeh, nisu poraženi na čak osam prethodnih utakmica, a na šest od tih osam igrali su od 0-2. Sporting je često umeo ove sezone da kiksne kod kuće (tri pobede i četiri remija), pa još plus Eštoril mu nikako ne leži. Od 2011. odigrali su pet utakmica, na tri je slavio Eštoril, dok je dva puta bilo nerešeno.

Porto je apsolutni favorit u utakmici sa Žil Visenteom koji je protiv Zmajeva vezao tri uzastopna poraza. Domaći su još uvek bez pobede u prvenstvu sa svega šest osvojenih bodova iz 14 utakmica. Poslednji put su uspeli da poraze Porto pre gotovo tri godine, rezultatom 3:1.

Lester Siti je poslednji put savladao Njukasl pre gotovo 15 godina, pa nije realno očekivati da za takav podvig budu spremni ni sada. Tradicionalno pada malo golova na utakmicama ove dve ekipe, pa je poslednjih trinaest, svega dva puta došlo „tri plus” a 11 puta, „od nula do dva”.

Svonsi na prvi pogled ima izuzetno lak posao protiv četvrtoligaša Tranmera, koji nije uspeo da pobedi Labudove više od deset godina. Poslednji put su se sastali 2010. u Liga kupu, kada je Svonsi bio bolji rezultatom 3:1. Tranmer je u prethodna dva kola eliminisao Oksford i Bristol.

Ako neki tim možemo da nazovemo penicilinom za Fenerbahče, onda je to definitivno Bašakšehir. Ekipa čiji stadion nosi ime Fatiha Terima, je na poslednjih 13 susreta protiv Fenera, slavila pet puta i izborila jedan nerešen rezultat. Poslednji put je bilo laganih 2:0 za goste.

Metalac izgleda može da igra samo u serijama ove sezone. Posle još jedne sekvence loših poraza, Valjevci su vezali dve pobede, veliku protiv Budućnosti i očekivanu protiv Solnoka. Krka se nalazi u teškoj situaciji sa četiri poraza na poslednjih pet mečeva, mada je u prvoj utakmici razbila Metalac 89:85.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.