Izvor: MozzartSport.com, 16.Apr.2021, 07:05

NAJAVA DANA (petak, 16. april): Lil čuva prvo mesto, Murinjo na Ančelotija, poslednja šansa za Reding

Pogledajte šta nas od sportskih dešavanja očekuje danas

Everton - Totenhem, 21.00

(Fudbal, Premijer liga)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Dva stara znanca nikako da uhvate pobedniki ritam. Everton ne zna za pobedu još od 4. marta i slavlja u Vest Bromviču (2:0), posle čega je vezao poraze od Čelsija u Londonu (2:0) i Barnlija kod kuće (2:1), >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << odnosno remije sa Kristal Palasom na Gudisonu (1:1) i u Brajtinu (0:0). Kada je u Bimigmenu pobedio 2:0, izgledalo je da se Totenhem brzo oporavio od šokantne eliminacije iz Liga Evrope koju mu je priredio zagrebački Dinamo. Međutim, Pevci su u 85. minutu prosuli dva boda u Nju Kaslu (2:2), a zatim ih je Mančester Siti lako savladao (3:1) na Vart Hart lejnu, iako je gubio 1:0 posle prvih 45 minuta, pa ih večeras na Gudisonu čeka hvatanje možda poslednjeg voza za Evropu. Ali, u njega bi da uđe i Eeverton...

Lil - Monpelje, 21.00

(Fudbal, Liga 1)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Lil, lider Lige 1, nalazi se na šest kola do nacionalne titule, prve posle jedne decenije, a tri koraka ispred najbližeg pratioca, pari Sen Žermena. Veruje da bi najmanje isto odstojanje moglo da ostane i posle duela sa Monpeljeom, u koji ulazi sa vezanim trijumfima nad Svecima u Parizu (1:0) i u Mecu (2:0), dok je rival u istom bremenskom peripdu izvukao po bod u ANžeu (1:1) i sa Marseljom (3:3). Na strani domaćina je i kratka tradicija iz poslednje tri sezone, jer u pet međusbnih mečeva nije izgubio nijednom, a pobedio je u decembru, kao gost 3:2

Lajpcig - Hofenhajm, 20.30

(Fudbal, Bundesliga)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Sav bes zbog poraza u derbiju od Bajerna (0:1) Lajpcig je iskalio na Verderu (4:1), pa u pobedničkom raspoloženju dočekuje Hofenhajm koji u Saksoniju stiže s koferom od tri poraza, od Štutgarta (2:0), Majnca (2:1) i Augzburga, te remijem sa Bajerom. Davno je bila 2018. godina kada je Hefenhajm napunio mrežu rivala (5:2) i to na njegovom terenu. U poslednjih šest mečeva, uspeo je samo jednom da izvuče bod, ali nijuednom da postigne više od gola.

Hajduk - Osijek, 20.30

(Fudbal, Hrvatska)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Teško da bi duel Hajduka i Osijeka pre nekih 30 i više godina mogao da se nazove derbijem, čak i kada su u Gradskom vrtu igrali Dragan Lepinjica, Jasmin Džeko, Davor Šuker... Međutim dobrim radom u poslednjim godinama, Osječani su se probili u sam vrh hrvatskog fudbala. Do skoro su bili čak i na vrhu, ali ih je nerešen rezultatsa Slevnom (2:") spustio na mesto ispod Dinama, dok će ih Splićani dočekati posle minimalne pobede nad Istrom. U prethodnom mečusobnom meču Osječani su slavili 2:0, što će uz ostanak u trci za Evropom Bilima biti za motiv više za trijumf.

Blekburn - Derbi, 19.00

(Fudbal, Čempionšip)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Planirao je Blekburn da se vrati u Premijer ligu, ali kao da je od februara utomuo u zimski san. Na poslednjih 15 utakmica zabeležio je samo jednu pobedu, pet remija i čak devet poraza đto ga je srozalo blizu opasne zone koji jedva izbegava i Derbi, sa samo četiri boda više od Roterama na 22. mestu. Dakle, nijedna ekipa ne blista. Naprotiv, ali ako je za utehu Roversima, u goste im stiže tim koji je na 22 gostovanja u prvenstvu izvukao sam dva boda, uz čak 20 porza i jedni je koji se nije kući vratio bar jednom sa osmehom na licu.

Reding - Kardif, 19.00

(Fudbal, Čempionšip)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Uhvatili su fudbaleri Redinga Veljka Paunovića pozitivan niz. Nerešeno sa Kvins Parkom (1:1), pa Barnslijem (1:1) i pobeda nad Derbijem (3:1), ali ih je poraz od Votforda (2:0) usporio u pokušaju da se na kraju regulanog dela sezone nađu na mesto koje vodi u baraž za popunu Premijer lige. Sada im u goste dolazi Kardif, prvi pratilac, ali doduše sa sedam bodova zaostataka. Velšani se pak nadaju da bi pobedom mogli da se uguraju u trku za plej-of mesto koje im se značajno udaljilo posle minimalnog poraza od Notignema (0:1), "petarde" koja im je pukla u duelu sa Šefild Venzdejom (0:5) i boda sa Blekburnom (2:2).

Valensija - Obradoiro, 21.15

(Košarka, ACB liga)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ostala je Valansija bez Evrolige u narednoj sezoni. Propustila je nekoliko prilika u poslednjim kolima ligaškg dela da se nađe u plej-ofu koje joj je obezbeđivalo druženje sa evropskom elitom i od jeseni pa će sada utehu potražiti u ACB ligi, gde je pobedom u Saragosi prekinula niz od četiri poraza. Protivnik je Obradiro koji je na dva koraka od opasne zone zahvaljujjući trijumfima nad San Sebastijanom i Manresom između kojih se smestio poraz od Fuenlabrade.

Fenerbahče - Anadolu Efes, 19.00

(Košaraka, Turska)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Anadolu Efes je već obezbedio pol poziciju u domaćem šampionatu. Nedavno je osigurao i prednost domaćeg terena u plej-ofu Evrolige, ali sigurno neće preplivati na istočnu obalu Bosforskog moreuza bez ikakvih ambicija, jer će ga dočekati najveći rival - Fenerbahče. Ekipi Igora Kokoškova i Marka Gudurića još je gorak ukus još od kraja februara kada su ih fantastini Vasilije Micić (37 poena) i ostali Pivari rezultatski ponizili u Evroligi (106:74). Željni su revanša, ali pobeda u pretposlednjem kolu bi im obezbedila drugu poziciju, ne čekajući da vide šta će uraditi košarkaši Karšijake.

Cicipas - Davidovič Fokina, 11.00

(Tenis, Monte Karlo)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Stefanos Cicipas i Alehadro Davidovič Fokina nisu imali prilike do sada da se satanu u zvanilnim mečevima. Na papiru je favorit Cicipas, pet igrač na ATP listi, ali je Fokina u pretdha tri duela u Kneževini, koja je dobio bez izgubljenoig seta, najavio da bi mogao da se nada nastavku iznenađenja na prvom turniru iz Masters serije na šljaci...

Evans - Gofan, ne pre 12.30

(Tenis, Monte Karlo)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Svi su pomislili da će Novak Đoković imati lak posao sa Denijelom Ecansom. Međutim britanski veteran je odigrao meč karijere i zakazao duel sa davidom Gofanom. Verovatno je i Belgijanac pomislio da je i njega sreća pogledala, jer je umesto najboljeg igrača na svetu, u četvrtfianlu Mastersa u Monte Karlu, dobio je tenisera koji je rangiran tek 33. Ipak, ne samo protv Novaka, već i u mečevima sa Hurkačem i Lajovićem, Evans je pokazao da ovoh dana u Monaku zma kako da se nosi sa igračima bolje rangiranim od njega.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.