Monako demantuje optužbe za kršenje finansijskog fer-pleja

Izvor: B92, 06.Nov.2018, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monako demantuje optužbe za kršenje finansijskog fer-pleja

Francuski fudbalski klub Monako odbacio je optužbe da je pokušao da zaobiđe pravila o finansijskom fer-pleju.

Monako je optužen da je propisanu regulativu pokušao da izbegne putem lažnog ugovora s jednom markerinškom agencijom.

Monako je naveo da su priče koje je objavio portal Mediapart i drugi mediji u sklopu "Fudbal liks" dokumenata sadrže "lažne informacije i mnoge netačnosti".

Prema navodima medija, vlasnik Monaka Dimitri Ribolovljev >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pokušao da sakrije ilegalno finansiranje iza tržišnog ugovora koji uključuje ofšor strukturu kompanija na Britanskim Devičanskim ostrvima i u Hongkongu.

Monako je saopštio da jeste potpisao ugovor sa agencijom AIM ali insistira na tome da "ugovor (koji se pokazao kap previše ambiciozan i nedostižan) nikada nije bio realizovan i da kao takav nije ušao u klupski račun".
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.