VIDEO: Matića podržavam, sve što kaže - kaže iz srca!

Izvor: Mondo, 06.Nov.2018, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Matića podržavam, sve što kaže - kaže iz srca!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić o jednom o najvažnijih igrača za srpski tim i njegovoj odluci da ne nosi cvet maka na meču britanske lige.

Nemanja Matić je ponovo na spisku nacionalnog tima za mečeve u Ligi nacija protiv Crne Gore (17. novembra) i Litvanije (20. novembra) u Beogradu.

Fudbaler Mančester junajteda uvek je interesantan javnosti, pogotovo u poslednje vreme. Najpre zbog njegovog veličanstvenog gesta da uplati veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << novac za lečenje dečaka Dušana Todorovića, koji je, nažalost, preminuo od teškog oboljenja.

Potom je Matić objavio ličnu poruku na društvenim mrežama, koja je za mnoge ostala misterija. Odnosno, mnogi nisu razumeli šta je, zapravo, Matić hteo da kaže i kome je ta poruka bila namenjena.

I konačno, slučaj sa terena Premijer lige proteklog vikenda.

Uoči utakmica redovnog kola prvenstva Engleske, Matić je odbio da na svoj dres stavi cvet maka ("popi", kako ga zovu u Engleskoj), obrazloživši potom da je to učinio iz poštovanja prema žrtvama bombardovanja Srbije 1999. godine i da ne može da odaje počast onima koji su bombama ubijali srpsku decu.

To je izazvalo mnogobrojne komentare, pa i osude srpskog reprezentativca u Velikoj Britaniji, a on je ostao čvrst pri svojoj odluci: "Spreman sam da snosim posledice, da istrpim sankcije, neću ni da igram ako je to odluka, ali taj cvet neću da nosim na dresu", izjavio je Matić u svlačionici Junajteda preneli su dobro obavešteni izvori.

Matić se oglasio: Mene cvet podseća na bombardovanje!

Trener Junajteda Žoze Murinjo, međutim, nije kaznio Matića. Štaviše uvrstio ga je u tim protiv Bornmuta (Junajted dobio 2:1), ali se posle meča razvila čitava polemika u britanskoj štampi.

Povezane vestiKrstajićev spisak: Povratak Ljubomira Fejse!MATIĆ? REŠEN PROBLEM!

 Na današnjoj konferenciji za novinare, selektor srpske fudbalske reprezentacije Mladen Krstajić stao je iza Nemanje Matića.

"Ja podržavam Nemanju, on sve što kaže - kaže iz srca, duše. On je pravi momak, kod njega nema umotavanja", rekao je Krstajić.

Izvor: Tanjug

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.