Izvor: MozzartSport.com, 29.Jun.2021, 01:03

Loris: Bolno je, trebaće nam vremena da svarimo poraz, ali zato volimo fudbal

"Svi smo odogovorni za eliminaciju, nema traženja krivca i upiranja prstom", kaže kapiten Francuske

Nema više finalista sa prethodnog Eura. Ali eliminacija Portugala od Belgije ne može se podvesti pod iznenađenje, dok je većina planete šokirana (pozitivno ili negativo), senzacijom koju su Švajcarsci priredili u Bukureštu protiv prvaka sveta. Kapiten Francuske Igo Loris je skinuo jedan izuzetno važan jedanaesterac, doduše u toku utakmice, ali u penal seriji ništa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nije mogao protiv mahom raspucanih izabranika Vladimira Petkovića.

"Bolno je, još više kada ispadnete posle penal lutrije. Kajanje pojačava činjenica da smo vodili 3:1. Poslednjih godina, znali smo kako da završimo posao... Niko nas ne može kriviti za manjak truda i ne tražimo izgovore. Kada uđemo na teren, kako mentalno, tako i fizički radimo sve da bismo uspeli", rekao je Loris.

Francuzi su okrenuli rivala u drugom poluvremenu, imali dobijenu utakmicu na 3:1, ali dozvolili da im kontrola izmake iz šaka. Česi jesu eliminisli Holanđane, ali ovo je bez konkurencije najveće iznenađenje šampionata.

"Ne možemo da pričamo o tome da je čitav meč bio promašaj, ali kako smo mi Francuksa, aktuelni šampion sveta, svakako nije dobro to što smo eliminisani u osmini finala. Moraćemo da svarimo ovo razočaranje. Dva gola koja smo primili u poslednjih petanaestak minuta su nas ozbiljno uzdrmala. Ali to je fudbal, zato ga i volimo."

Na kraju se kao tragičar ispostavio fudbaler koji je uz Karima Benzemu svakako najveća zvezda trikolora. Kilijan Mbape je promašio odlučujući penal, što je samo podebljao već blede partije iz grupne faze koju je završio bez gola, kao i čitav turnir. Kapiten Loris je prokomentarisao i njegov promašeni jedanaesterac.

"Pobeđujemo zajedno, kao što smo zajedno i u porazu. Svi smo odgovorni za večerašnju eliminaciju. Nema upiranja prstima i traženja krivca. Moraćemo da se izborimo i sa povredama fudbalera, ali nemamo pravo na izgovor. To je evropsko prvenstvo", zaključio je golman Francuske.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.