Liverpul protiv Junajteda - Hoćemo li zaspati od dosade i kakve veze sa tim ima Klopova učiteljica?

Izvor: Sportske.net, 16.Dec.2018, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liverpul protiv Junajteda - Hoćemo li zaspati od dosade i kakve veze sa tim ima Klopova učiteljica?

Prozivke su počele, ali Nemac ne naseda na trikove. Ima pozitivan skor protiv Murinja, osim od kada je Žoze na klupi Junajteda. Liverpul nikada veći favorit, a opet, setite se dva prethodna derbija na "Enfildu"...

Igre i igrice pred današnji engleski derbi.

Već znate, nikada u istoriji Liverpul nije bio ovoliki favorit protiv Junajteda, ali sa druge strane, u dva okršaja Klopa i Murinja na Enfildu, Nemac nije osetio slast pobede, iako dok je bio u Dortmundu, a Murinjo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u Realu, Klop je bio streptomicin za Portugalca.

Murinjo je sa igrama počeo u četvrtak kada je poručio Klopu da se dobar fudbal ne računa kada ne osvajaš trofeje, aludirajući na činjenicu da uz sve pohvale Redsima, Nemac za tri godine nije doneo trofej na "Enfild".

"Ja nisam Papa taktike, pa da odlučujem kako će protivnik igrati, svako ima pravo da izabere", komentariše defanzivnu taktiku rivala menadžer Liverpula. On nema ništa protiv da Junajted igra kako hoće, ali sa druge strane najavljuje da neće odstupiti od presinga i od toga da pritisne Junajted, koji upravo u takvim mečevima može da iskoristi brzinu svojih napadača, Rašforda i Marsijala pre svih.

Kakav je ukupan skor?

Prvi put su se sastali u duelima grupne faze Lige šampiona početkom decenije, Nemac je dobio pred "Žutim zidom" 2:1, u Madridu je bilo 2:2.

Četiri meseca kasnije je Dortmund eliminisao Real u polufinalu, u prvom meču uništili su "Los Blankose" 4:1, u revanšu drhtali, Real je slavio sa 2:0, imao šanse u finišu, ali su "Milioneri" otišli dalje i izgubili finale od Bajerna.

Klop je englesku avanturu započeo tako što je preslišao Murinja na "Bridžu", bilo je 3:1 za "Redse", to je bio početak kraja za Murinja u Čelsiju.

Otišao je u Junajted, izborio je "dosadni remi" u oktobru 2016. bez golova, Junajted je imao samo 35% poseda, ali i sačuvao gol. Remi smo videli i u januaru, u istom šampionatu, bilo je 1:1, ponovo je bilo razmene otrovnih strelica, Klop je rekao da je Junajted klasičan britanski tim, ne znaju puno, igraju dugim loptama, a Murinjo ga je optužio da se branio čitav meč, ali i novinare da to namerno ne pišu u izveštajima.

Sledeće sezone, to jest prošle, Junajted je opet odigrao 0:0 na "Enfildu", opet užasan meč, Klop je izjavio da kada bi Murinjo trenirao Liverpul, sigurno mu navijači ne bi oprostili da igra tako ružan fudbal.

Na proleće Junajted je slavio kod kuće 2:1, i tako rešio pitanje drugog mesta koje je na neki način nebitno, ali je Junajted dva puta šutnuo na gol.

"Ako ljudi misle da smo nezasluženo pobedili, baš me briga", odbrusio je Murinjo.

Dakle, skor je u devet mečeva, tri pobede Klopa, dve sa Dortmundom protiv Reala, i jedna protiv Murinjovog Čelsija, ali u duelima Redsa protiv Junajteda nema pobedu, tri remija i poraz. Murinjo je slavio po jednom sa Realom i Junajtedom, ukupno 3-4-2 u korist Nemca.

Između njih dvojice postoji poštovanje, mada je Murinjo jednom rekao da Klop puno priča, a Nemac odvratio da mu je to govorila i učiteljica kada je bio u školi. Uz to, Murinjo je, mada nije izgovorio reč "Klovn" tako opisao Klopovo slavljenje golova, mašući rukama, ali Nemac nikada nije ulazio u rat reči sa Portugalcem.

Da vidimo danas, ako je suditi po onome što smo videli, mogla bi da bude dosadna utakmica, Liverpul će svakako napasti, ali sa povredama štopera, Klop sigurno neće bezglavo jurnuti napred.

Počinje u 17 časova, najveći derbi engleskog fudbala.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.