Lige petice: Mitrović u 90. minutu za trijumf Fulama; Spektakularan preokret Verdera u Dortmundu (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2022, 19:08

Lige petice: Mitrović u 90. minutu za trijumf Fulama; Spektakularan preokret Verdera u Dortmundu (VIDEO)

Srpski fudbalski reprezentativac Aleksandar Mitrović doneo je golom u 90. minutu trijumf Fulamu nad Brentfordom - 3:2 (2:1) u trećem kolu Premijer lige.

Fulam je poveo golom Bobija Rida već u 1. minutu, a na 2:0 povisio je Žoao Paljinja u 20. minutu.

Mitrović postigao golova koliko u celoj sezoni 2020/21

Fudbalski reprezentativac >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije Aleksandar Mitrović postigao je tri gola u prva tri meča nove sezone Premijer lige i tako izjednačio ukupan broj golova koji je u dresu Fulama postigao u elitnom rangu engleskog fudbala u čitavoj sezoni 2020/21.

Mitrović je tada na 27 utakmica u Premijer ligi postigao tri gola, dva u porazu od Lidsa u drugom kolu (4:3) i jedan u porazu od Aston Vile u 30. kolu.

Sada je za svega tri utakmice dostigao taj skor i biće biti glavni adut Fulama u borbi za opstanak i što bolji plasman u šampionatu Engleske.

Bivši napadač Partizana danas je golom glavom u 90. minutu doneo trimuf Fulamu protiv Brentforda (3:2) u trećem kolu Premijer lige, a prva dva gola u sezoni postigao je u remiju protiv Liverpula (2:2).

Mitrovićev golgeterski učinak bio bi još bolji da nije promašio penal u minulom kolu protiv Vulverhemptona (0:0).

U sezoni 2021/22 srpski napadač bio je najbolji strelac i rekorder Čempionšipa po broju golova jer se u strelce upisao čak 43 puta na 44 utakmice.

Brentford se u meč vratio pogocima Kristijana Norgarda u 44. i Ajvana Tonija u 77. minutu, ali se Mitrović postarao da londonski tim prvi put trijumfuje u novoj sezoni Premijer lige.

Bio je to treći gol za Srbina ove sezone, pošto je prethodno bio dvostruki strelac u remiju sa Liverpulom (2:2) na startu šampionata.

Tri gola u Premijer ligi, kao i golgeter "orlova", postigli su još Rodrigo iz Lidsa i Vilfrid Zaha iz Kristal Palasa.

Mitrovićev saldo bio bi još veći da u prethodnom kolu nije promašio penal protiv Vulverhemptona (0:0).

Posle tri odigrana kola Fulam ima pet osvojenih bodova, a Brentford je ostao na četiri.

Kejn prestigao Aguera za trijumf Totenhema

Fudbaleri Totenhema savladali su Vulverhemton sa 1:0 (0:0) u premijernom meču trećeg kola engleske Premijer lige, a jedini gol na meču postigao je napadač domaćeg tima Hari Kejn u 64. minutu.

Englezu je to bio 185. ligaški pogodak za Totenhem i tako je prestigao bivšeg napadača Mančester sitija Serhija Aguera na prvom mestu po broju postignutih golova za jedan klub u Premijer ligi.

Posle tri utakmice ekipa trenera Antonija Kontea ima sedam osvojenih bodova, dok je Vulverhempton ostao na jednom bodu.

U ostalim mečevima Premijer lige odigranim danas postignuti su sledeći rezultati: Totenhem - Vulverhempton 1:0 (0:0), Kristal Palas - Aston Vila 3:1 (1:1), Everton - Notingem Forest 1:1 (0:0) i Lester - Sautempton 1:2 (0:0).

Kasnije danas sastaju se Bornmut i Arsenal.



Spektakularan preokret Verdera u Dortmundu

Fudbaleri Verdera iz Bremena posle senzacionalnog preokreta uspeli su na gostovanju da savladaju Borusiju iz Dortmunda sa 3:2 (0:1) u tećem kolu Bundeslige.

Domaćin je do 89. minuta vodio sa 2:0 pogocima Julijana Branta u 45. minutu i Rafaela gereira u 77. minutu, ali je onda usledio "blickrig" gostiju i to u režiji trojice fudbalera koji su na teren ušli u drugom poluvremenu.

Najpre je Li Bjukenen u 89. minutu smanjio vođstvo Borusije, a u 93. minutu Niklas Šmit izjednačio je na 2:2.

Dok su domaći navijači tugovali zbog prosuta dva boda, za potpuni preokret Verdera postarao se Oliver Burg u petom minutu sudijske nadoknade.

Tim iz Bremena tako je došao do prvog trijumfa u sezoni i sada ima pet bodova, dok su "milioneri" pretrpeli prvi poraz i ostali na šest bodova.

Srpski reprezentativac Milos Veljkovic odigrao je čitav meč za Verder.

U ostalim mečevima Bundeslige odigranim danas postignuti su sledeći rezultati: Augzburg - Majnc 1:2 (1:1), Leverkuzen - Hofenhajm 0:3 (0:2), Štutgart - Frajburg 0:1 (0:1) i Volfsburg - Šalke 0:0.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mitrović donio trijumf Fulamu golom u 90. minutu

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Avg.2022

​Srpski fudbalski reprezentativac Aleksandar Mitrović donio je golom u 90. minutu trijumf Fulamu nad Brentfordom - 3:2 (2:1) u trećem kolu Premijer lige.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.