KRALJ MARIFETLUKA: Bio je menadžer, nameštao je fudbalske utakmice, a PREVARIO je i ROĐENU MAJKU! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2019, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRALJ MARIFETLUKA: Bio je menadžer, nameštao je fudbalske utakmice, a PREVARIO je i ROĐENU MAJKU! (VIDEO)

Makedonac Velibor Džaro Džarovski namestio je više od 80 utakmica u staroj Jugoslaviji, a urbane legende o ovom harizmatičnom spletkarošu i dan danas se prepričavaju.

Popularni Džaro je apsolutni kralj fudbalskih nameštaljki i estradnih marifetluka iz doba stare Jugoslavije.

Džarovski je bio menadžer najvećim estradnim zvezdama 80-ih godina. Zastupao je Zdravka Čolića, Bjelo Dugme, Mišu Kovača, Terezu Kesoviju i mnoge druge. Zahvaljujući tom poslu upoznao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je dosta uticajnih ličnosti, direktora dvorana, sudija...

Prvi je organizovao koncert Zdravka Čolića na Marakani 1978. godine, bilo je 70.000 ljudi, a samo nekoliko sati pre nastupa namestio je nekoliko utakmica.

Međutim, uvek je isticao da mu najveći uspeh u karijeri nisu bili slavni klijenti, već rezultati koje je postizao sa Slogom Jugomagnat.

- Nisu za meni najveći uspesi Zdravko Čolić, Mišo Kovač, "Bijelo Dugme", Tereza Kesovija, Bora Čorba, Oliver Mandić, Kemal Monteno, Miki Jevremović, "Indeksi" i "Leb i sol", čiji sam bio menadžer, već fudbalski klub Sloga Jugomagnat u prvoj Makedonskoj ligi. Osvojili smo tri titule zaredom, zahvaljujući meni - rekao je u jednom intervjuu.

Prva utakmica koju je namestio bila je između Jugokokte i Tikveša, a platio je 500.000 dinara da se odigra onako kako je on zamislio.  Verovali ili ne, uspeo je da sredi da se jedan meč niželigaša u Makedoniji završi rezultatom 134:0. Bio je to meč Leskoec - Velgošti, koji se odigrao davne 1971. godine.  Džaro je morao da napravi toliki rezultat jer se plašio da konkurencija ne napravi još veći.

Bivši predsednik Fudbalskog saveza Jugoslavije Slavko Šajber javno ga je optužio da je "crno zlo" jugoslovenskog fudbala. Optuživali su ga da je namestio 22 utakmice, a on se širom bivše zemlje hvalio kako je namestio više od 80 mečeva.

- Pogrešili su, namestio sam 23 utakmice. Međutim, kada se došlo do analize utakmice Hajduk – Sloboda u Splitu, a rezultat je bio 1:1, onda je tužilac rekao – valja posle ovoga izaći na rivu. To je značilo, zašto da čačkamo Hajduk. Imamo Džarovskog i onako za 22 nameštene utakmice - rekao je Džaro.

Pretili su mu zatvorskom kaznom od 15 godina. Pustili su ga posle 90 dana.

PREVARIO I ROĐENU MAJKU

Džaro je krenuo sa "sitnim" prevarama, kada je svoju familiju naveo da pomisli da je njegova majka dobila "Fiću".

- Tada je bila nagradna igra… "Filter Jugoslavija" su bile najprodavanije cigarete u Jugoslaviji. Moja majka je to pušila i unutra se delila "Zastava 750"(popularni "Fića"), i ja sam napisao: "Vi ste dobitnik Zastave 750" i stavio u kutiju cigareta moje majke. Posle dva sata video sam da se u dvorištu raduju, već planiraju gde će biti garaža, pa su rekli: "Davaćemo samo sestri, tebi ne može, ti si lud".

Celu prevaru sam smislio u subotu kako ne bi mogli da provere da li je stvarno dobitnik. Kada su me provalili u ponedeljak, oni su došli i pitali me da li je ovo moje maslo, a ja im rekao: "Pa naravno da je moje, nego čije je? A vi mislili sestri da dajete da vozi, a meni ne?! "

ČUDESNA VODA Znate li zašto je more slano? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.