KEŽMANOV SARADNIK SVE PRIZNAO: Ispričaće ISTRAŽITELJIMA sve o NAMEŠTALJKAMA i pranju novca (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Nov.2018, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KEŽMANOV SARADNIK SVE PRIZNAO: Ispričaće ISTRAŽITELJIMA sve o NAMEŠTALJKAMA i pranju novca (FOTO)

Pritisnut teškim optužbama i dokazima.

Pritisnut teškim optužbama i dokazima, srpski fudbalski menadžer Dejan Veljković odlučio je da prizna sve što zna, čime bi izbegao 15 godina zatvora, ali ga čeka kazna do pet godina zatvora i novčana od 80.000 evra.

UEFA SE NAOŠTRILA: AEK-u se zbog NEVEROVATNE stvari sprema kazna (FOTO)

LIVERPUL OZBILJAN: Šalju ponudu za Srbina. Da li će >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zadovoljiti sve apetite? (FOTO)

Beogradski mediji  bave se ovim slučajem nakon što je Veljković, koji je inače uhapšen u Belgiji i kome je zabranjeno da tu zemlju napusti, odlučio da, prema rečima njegovog advokata, postane svedok saradnik. On je potpisao tajni dokument s tužilaštvom u Belgiji, koje vodi istragu o pranju novca, nameštanju utakmica i korupciji.

PRETNJE: Predsednik Primere traži izbacivanja iz Lige šampiona. Da li će to uticati i na Zvezdu? (FOTO)

BREAKING: #Veljkovic is Beerschot supporter! #rat https://t.co/JLqjOPa9zm via @Nieuwsblad_be

— Koen Demaré (@DinosaurKoen) November 20, 2018

Veljković, prema pisanju Politike, ostaje osumnjičeni u postupku nazvanom "Čiste ruke", ali će, prema sporazumu, ispričati istražiteljima sve što zna o fudbalskim malverzacijama i svojoj ulozi u tome.

NI ZVEZDA, NI PARTIZAN: Veliki BISER srpskog fudbala odlazi u Primeru (VIDEO)

- Kao pokajnik, Veljković je spreman na potpunu saradnju. Shvatio je da je pogrešio i da će postati najveća žrtva i zato ne želi više u tome da učestvuje. Zadovoljni smo sporazumom, dobar je za sve- rekao je njegov advokat Kris Luiks belgijskim medijima

Voetbalmakelaar Dejan Veljkovic sluit deal met het gerecht: 5 jaar met uitstel en voorwaardelijke boete van... https://t.co/t2Czk4f91k pic.twitter.com/KMmtuzLT3D

— Vlaamse Media Trends (@TrendolizerVL) November 20, 2018

Mediji prenose da će Veljković objasniti istraziteljima čitavu finansijsku konstrukciju po kojoj rade igrači, menadžeri i klubovi i u istragu će uključiti nove osobe. Odgovoriće i na pitanja o zaradama na transferima pojedinih fudbalera, gde se radi o ogromnom novcu.

Sa druge strane, Kurir podseća da je trka s vremenom počela nakon hapšenja najbližih saradnika Matije Kežmana, a jedan od njih je upravo Veljković, uz Uroša Jankovića, koji je uhapšen u Beogradu, te da je samo bilo pitanje ko će prvi da progovori. Kako se navodi Veljković je proviziju od prodaje igrača slao na račune u poreskim rajevima.

Van spilfiguur tot spijtoptant: het belang van makelaar Dejan Veljkovic in operatie ‘Propere Handen’ https://t.co/mDG3sNyhnx pic.twitter.com/ZltDVIgAB5

— HLN Sport (@hlnsport) November 20, 2018

Tako je sa jednog od svojih računa podigao u Belgiji odjednom čak 450.000 evra, a u zvaničnim je papirima te godine prijavio da mu je ukupan prihod bio 4.529 evra. U istrazi je, kako navode belgijski mediji, otkriveno da je imao ovlašćenja i na račune članova svoje porodice, ali i na račune trojice bivših fudbalera Milana Jovanovića, Dalibora Veselinovića i Ivana Obradovića, te se sumnja da je oprao milione evra tako što je provizije slao na račune u poreskim rajevima, poput Belizea, a zatim taj novac u malim uznosima vraćao u Belgiju.

Istraga je došla i do toga da je deo novca sklonjen na tajni račun u Beogradu, pored 30 računa koje je imao u Belgiji

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.