KARDIOLOG SUROVO ISKREN: Eriksen je umro na terenu, ne znam da li će moći da igra fudbal

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2021, 12:59

KARDIOLOG SUROVO ISKREN: Eriksen je umro na terenu, ne znam da li će moći da igra fudbal

Danac preživeo srčani zastoj.

Reprezentativac Danske Kristijan Eriksen srušio se tokom meča protiv Finske na Evropskom prvenstvu zbog srčanog zastoja, a ta slika briznom munje se raširila po celom svetu i izazvala šok kod svih. Ipak već na terenu je Eriksenovo stanje stabilizovano i on se sada nalazi u bolnici. Jedan od vodećih sportskih kardiologa u Engleskoj Sandžaj Šarma smatra da je malo verovatno da će Danac moći da se u budućnosti vrati fudbalu. Šarma >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je sa Eriksenom sarađivao dok je Danac bio član Totenhema.

 - Ovaj momak je imao normalne testove sve do 2019. i sada kako objašnjavamo srčani zastoj? Sve je to uzdrmalo celu naciju. Dobra vest je da je i dalje živ, loša vest je da ide ka kraju karijere. Da li će igrati još fudbal profesionalno? Ne mogu da kažem. U Engleskoj ne bi mogao da igra. Veoma smo striktni oko toga - rekao je Šarma.

Holanđani su došli na EURO kao favoriti iz senke, a prvi rival su im Ukrajinci, večeras od 21.00 u Amsterdamu. Ukrajina je reprezentacija koja može da napravi iznenađenje, a kvota na Holandiju je 1,75, na Ukrajinu 5,10, a na iks 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Holandija - Ukrajina.

Kada su u pitanju uzroci koji su doveli do strašnog događaja, Šarma ističe da je to toga moglo da dovede nedefinisano zdravstveno stanje ili visoka temperatura.

 - Činjenica da je stabilan i budan je odlična. Ne znam da li će igrati fudbal ikada više. Da ne kažem ovo previše otvoreno, on je umro danas. Iako na nekoliko minuta, ali umro je i da li će mu lekari dozvoliti da umre ponovo? Odgovor je ne - zaključio je Šarma.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgled Džoli, supruga MMA borca Dastina Porijea
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.