JUG ITALIJE U SUZAMA: Maradona je za njih BOŽANSTVO, Napolitanci tuguju u tišini (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2020, 20:39

JUG ITALIJE U SUZAMA: Maradona je za njih BOŽANSTVO, Napolitanci tuguju u tišini (FOTO)

Muk na San Paolu.

Vest o smrti Dijega Maradone šokirala je ceo svet, ali jedan deo planete se posebno ističe, a to je jug Italije i provincija Kampanija, odakle je fudbalski klub Napoli. Naime, Argentinac je na stadionu San Paolo proživljavao najlepše trenutke u karijeri, a za navijače pomenutog kluba je božanstvo.

- Čitav svet isčekuje našu poruku, ali bol ne možemo opisati rečima. U velikoj smo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << žalosti - piše na zvaničnom profilu Napolija.

A post shared by SSC Napoli (@officialsscnapoli)

Podsetimo, Maradona je jedan od najboljih fudbalera u istorji, a 1999. godine izabran je od strane FIFA za naboljeg u 20. veku. Argentinac je u anketi dobio 53.6% glasova, dok je Brazilac Pele osvojio 18.53%. Međutim, njih dvojica su na kraju podelili ovo prestižno zvanje.

Dijego je u karijeri, izuvev Napolija, nastupao i za Argentinos juniorse, Boku juniorse, Barselonu, Sevilju i Njuels Old Bojse.

Sa reprezentacijom Argentine osvojio je Svetsko prvenstvo 1986. u Meksiku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Napolija razmatra da nazove stadion po Maradoni

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2020

Predsednik fudbalskog kluba Napoli Aurelio De Laurentis rekao je danas da bi stadion tog kluba mogao da bude nazvan po legendarnom igraču Dijegu Armandu Maradoni."Želeo bih da prikažem Maradonino lice na stadionu tokom sutrašnje utakmice sa Rijekom. Postoji ideja da se stadion nazove San Paolo-Maradona,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

"Nikad neću biti tvoj nivo" Maradona mu se letos klanjao, a ovako on tuguje za El Pibeom!

Izvor: Sportske.net, 26.Nov.2020, 09:35

Belgijski napadač se putem Instagrama oprostio od svog idola...Prvi strelac u istoriji Napolija Dris Mertens oglasio se na Instagramu nakon smrti svog idola i legendarnog fudbalera ovog italijanskog kluba Dijega Maradone...Maradona je u sredu popodne preminuo u 60. godini zbog posledica srčanog udara,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.