Izašao najpoznatiji fudbalski pedofil na svetu, klubovi peru ruke, šta ga čeka u nastavku?

Izvor: Sportske.net, 22.Mar.2019, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izašao najpoznatiji fudbalski pedofil na svetu, klubovi peru ruke, šta ga čeka u nastavku?

On je u zatvoru govorio o svojim planovima, ali čini se da mnoge stvari nije uzeo u obzir...

Verovatno ste pratili priču o Adamu Džonsonu, nekadašnjem fudbaleru Sanderlenda i engleskom reprezentativcu početkom decenije. Zbog pedofilije, odnosno veze sa 15-godišnjom devojčicom, osuđen je na šest godina zatvora, pušten je jutros nakon polovine odležane kazne.

Džonson je igrao za Boro, Siti, Sanderlend do 2016. nikada nije opravdao očekivanja sa početka karijere, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ali je odigrao 12 mečeva za "Gordi Albion" i blizu 200 za Sanderlend.

Užasne stvari koje su se desile dok mu je supruga bila trudna, nije mogao da porekne, dokazi su bili jasni, kaznu je služio prvo u Lidsu pa u Donkasteru, dva puta mu je odbijena žalba.

Procurio je snimak iz zatvora u kome on ostalim zarobljenicima objašnjava da je kazna preterana i da je posledica pritiska javnosti jer je bio poznati fudbaler.

Stejsi Flanders njegova supruga je podnela zahtev za razvod, sada će Džonson ćerku moći da viđa samo uz nadzornika. Moraće da se prijavljuje kod nadzornika za uslovnu kaznu tri godine, neće moći da napušta Englesku, a jedino uz dozvolu može da se zaposli. Biće još stvari kojima mora da se povinuje, recimo da preda kreditnu karticu kako ne bi plaćao porno sajtove i slične stvari.

On se nadao da bi mogao da napusti Englesku i zaigra recimo u Kini, ali to je nemoguća misija, pošto zbog kriminalnog rekorda i uslovne kazne ne može da uđe u Kinu, kao i mnoge druge zemlje. Njegova kazna ističe 2022. i tada će imati već 34 godine.

Nijedan engleski klub, čak ni oni iz nižih liga ne želi da ga angažuje jer bi to bacilo mrlju, ali i izazvalo kritike javnosti.

Džonsona je na izlasku dočekao otac, njegova porodica, sestra pre svih su vodili aktivnu kampanju da dokažu da nije pedofil. Na ruku im je išla izjava majke devojčice koju je Džonson zaveo, koja kaže da joj je uništio život, da je dobijala pretnje i porugu, ali da veruju da je fudbaler zavisnik od seksa i da mu je bilo svejedno koliko devojka ima godina.

Džonson ima pravo da posle 15 godina traži da ga izbrišu iz registra seksualnih prestupnika, do tada će policija motriti svaki njegov korak.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džonson pušten iz zatvora posle afere sa maloletnicom

Izvor: RTS, 22.Mar.2019

. Bivši fudbalski reprezentativac Engleske Adam Džonson pušten je iz zatvora u Donkasteru nakon što je odslužio polovinu kazne zbog seks afere sa maloletnicom, prenose britanski mediji. Bivši krilni fudbaler Mančester Sitija i Sanderlenda iza rešetaka proveo je tri godine i to je duplo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.