Igrač brani za Komore protiv Kameruna

Izvor: B92, 24.Jan.2022, 18:02

Igrač brani za Komore protiv Kameruna

Golman fudbalske reprezentacije Komorskih Ostrva Ali Amada ipak neće moći da nastupa u utakmici šesnaestine finala Kupa afričkih nacija protiv Kameruna.

Iako je dobio negativan test na koronavirus, nije prošao preko potreban kovid protokol.

Službenik za medije Afričke fudbalske konfederacije (AFC) rekao je da Amada nije ispunio sve protokole i da zbog toga ne može da nastupi.

Druga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dva golmana reprezntacije Salim Ben Boina i Mojad Useini, takođe neće nastupati, prvi zbog povrede ramena, drugi zbog pozitivnog testa na koronavirus, pa će tako reprezentacija Komorskih ostrva nasupati bez pravog golmana.

Pravila turnira navode da ekipa mora da igra ako ima 11 igrača, bez obzira da li u timu ima golmana.

Amada i vezista Jasin Burhane imali su negativan test u ponedeljak ujutru, ali pravila AFC nalažu da igrač koji je pozitivan na koronavirus mora da se izoluje pet dana pre nego što ne uradi još jedan PCR test 48 sati pre sledećeg meča njegove ekipe.

Reprezentacija Komorskih Ostrva prvi put učestvuje na KAN, a plasirala se u nokaut fauzu pobedivši Ganu sa 3:2.

Meč protiv domaćina Kameruna igra se u ponedeljam od 20.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.