ISTORIJA U NFL: Žena će igrati američki fudbal! I to dvostruka olimpijska i svetska šampionka!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2019, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTORIJA U NFL: Žena će igrati američki fudbal! I to dvostruka olimpijska i svetska šampionka!

Odlukom zapanjila ceo svet.

Kapiten ženske američke fudbalske reprezentacije Karli Lojd izrazila je da bi želela da zaigra u nekom NFL timu!

Fudbalerka koja je sa Amerikankama osvojila dve titule na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama, misli da bi joj odgovarala pozicija "kikera" u NFL-u, odnosno, da ne bi imala problem da se na terenu nađe "oči u oči" sa jačim polom.

Carli Lloyd says she is "definitely considering" a bid to >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << become the first female kicker in NFL history: https://t.co/FtcYjbBG8k pic.twitter.com/RoRdeYyoB7

— AS English (@English_AS) October 11, 2019

- Želim to da probam. Želim da stavim kacigu, želim da stavim jastučiće, želim da udaram iz dva koraka - rekla je Karli Lojd.

Kapitenu olimpijskih i svetskih šampionki ne bi bio problem da se navikne na novi sport, obzirom da je pre dve godine odradila nekoliko treninga sa Filadelfija Iglsima. Njenu ideju da se oproba u američkom fudbalu podržao je i lansirao u javnost izvršni direktor Kuće slavnih NFL-a Džil Brant.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Olimpijske igre,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.