OTMICA, KOKAIN I NAJVAŽNIJE - SUSRET SA ESKOBAROM! Ovo je prava priča o fudbaleru kog svi dobro znamo i kog se SVET PLAŠIO! Upropastio je istorijsku priliku (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2022, 19:57

OTMICA, KOKAIN I NAJVAŽNIJE - SUSRET SA ESKOBAROM! Ovo je prava priča o fudbaleru kog svi dobro znamo i kog se SVET PLAŠIO! Upropastio je istorijsku priliku (VIDEO)

Jedan od najluđih igrača, odnosno golmana u istoriji fudbalske igre

Kolumbijac Rene Igita, jedan je od najluđih igrača, odnosno golmana, u istoriji fudbalske igre. Čovek koji je sedeo na prečki, driblao protivnike i koštao Kolumbiju ispadanja sa SP. Međutim, simpatični brka sa kosom nikada nije ostao upamćen kao luzer već naprotiv, legenda Mondijala.

Igita je bio poznat po ekcentričnom stilu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << igre, često nepotrebno rizikujući i driblajući pred sopstvenim golom. Tako je zaradio i nadimak El Loko, odnosno Ludak.

Legenda kaže da je znao da se popne na prečku i sedi tokom utakmica.

Poznat je po izumu takozvanog škorpion udarca, koji je izveo u prijateljskoj utakmici protiv Engleske, u septembru 1995, braneći šut Džejmija Rednapa, za oduševljenje na prepunom Vembliju. Ovaj potez ostaće sinonim za Igitu i odbrana koja je ušla u anale fudbala.

Ovakav vid odbrane je vrlo rizičan jer golman procenjuje let lopte bez mogućnosti da interveniše rukama. Naime golman prilikom ovakve odbrane skače napred, pozicirajući noge iznad glave. Loptu dok je celo telo u vazduhu, zaustavlja petama.

Najveći strah, Igita je zapravo bio za svoje saigrače. Često je dobijao „napade“ da krene u dribling protivnika preko čitavog terena sve do protivničkog gola. Jedan takav neuspeli dribling je koštao Kolumbiju ispadanja sa Svetskog prvenstva 1990. godine, kada mu je kamerunski napadač Rože Mila oduzeo loptu i dao gol koji je njegovu reprezentaciju vodio u četvrtfinale.

Za kolumbijsku reprezentaciju je postigao tri gola na 68 nastupa, izvodeći često slobodne udarce i penale.

Rene Igita propustio je Mondijal u SAD 1994. godine jer je bio uhapšen i osuđen za učešće u otmici godinu dana ranije. On je radio za kralja droge Pabla Askobara i Karlosa Molinu. Zadužili su ga za oslobađanje Molinove ćerke iz zatočeništva dostavljanjem novca za otkup. Za to je je dobio 64 000 dolara čime je prekršio kolumbijski zakon. Zbog toga je osuđen na 7 meseci zatvora.

Dana 23. novembra 2004, Igita je bio pozitivan na doping testu na kokain, dok je igrao za ekvadorski klub. U tom trenutku igrao je za ekvadorski klub Aukas.

Igita sa svojom suprugom Magnolijom ima troje dece: Andres, Pamela i Vilfred, kao i ćerku Sindi iz prethodnog braka.

U 2005. godini učestvovao je u rijaliti emisiji La Isla de los famosos ("Ostrvo slave: piratska avantura"), emisija koja je svojevrsni pandan Survivoru.

Žvot kolumbijskog golmana obeležili su skandali, veze sa kriminalom i burna igračka karijera. Međutim, zbog njegovog temparamenta, načina igre i ponašanja među ljubiteljima fudbala, Rene Igita biti zauvek upamćen.

NE PROPUSTITE! Sve vesti o Mundijalu u Kataru pročitajte OVDE.

Pogledajte kako izgleda Fabiola Paralo, devojka fudbalera Laga Žuniora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.