Izvor: MozzartSport.com, 19.Apr.2021, 20:58

I Đoković ima šta da kaže o Superligi: Fudbal se tom putanjom kreće već 20 godina

Najboljem svetskom teniseru cela priča ne zvuči dobro

Poznato je da Novak Đoković pomno prati dešavanja u fudbalskom svetu, ali ga je pitanje o Evropskoj Superligi na konferenciji za medije na Serbia openu pomalo zateklo. Srpski as nije detaljno ispratio razdor koji potresa Stari kontinent, ali nije iznenađen što su se bogati odlučili za stvaranje zatvorene lige.

Osnivanje Evropske Superlige >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << naišlo je na osudu velikih imena u svetu fudbala, a Novak Đoković deli mišljenje da to takmičenje nije dobra za fudbal.

"Moram o svemu da se informišem. Je li to znači da više nema Lige šampiona? Da ne može niko osim tih 20 da se takmiči. Dobro, to je kada se sve uzme u obzir, putanja fudbala u poslednjih 20 godina, sve ide ka tome. Onaj ko ima para, taj kupi tim, posle toga se suzi konkurencija drugim timovima, imaju problem da se takmiče na najvišem nivou što ekonomski znači mnogo pogotovo za naše klubove. Ne mogu da kažem više od ovoga, ali na prvi mah, to mi ne zvuči dobro. Ja volim da se zapravo otvori mogućnost da se više klubova takmiči na njajvišem nivou. Tako želim i u tenisu. To daje draž sportu, to privlači ljubitelje sporta da ga podržavaju, baš zato što omogućava iste prilike za veći broj takmičara ili klubova", rekao je Novak Đoković.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.