Humanitarni tiket u podne: Aramis Naglić tipuje za Institut za neurologiju KC Srbije

Izvor: MozzartSport.com, 16.Dec.2017, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarni tiket u podne: Aramis Naglić tipuje za Institut za neurologiju KC Srbije

Svojevremeno poznati košarkaš, sada trener Zadra veruje da će sa osam parova uspešno obaviti današnju misiju

Današnji plemeniti tiket propisno je prošetao fudbalskom Evropom. Očekivali smo to od Aramisa Naglića, bivšeg jugoslovenskog i hrvatskog košarkaša koji danas sreću s osam parova okušava u Mozzartovom, ali i Germanijakovom plemenitom tiketu!

Aramis Naglić trenutno obavlja funkciju trenera KK Zadar. Rodio se u Rijeci 1965. godine,  >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a svoju igračku karijeru je proveo na poziciji krila. Naš današnji gost je po vokaciji pustolov, koji je kao dečak voleo da čita avanturističke knjige, posebno one koje je pisao Mato Lovrak. Vrlo brzo je shvatio da će njegovo životno opredeljenje biti košarka.  Kvarner iz Rijeke je bio prvi košarkaški klub u kome je Aramis zaigrao. Kasnije je Kvarner zamenio Jugoplastikom iz Splita, Zadrom, Cibonom iz Zagreba i Slovakofarmom iz Slovačke.

Kao član hrvatske reprezentacije 1992. godine dobio je nagradu za sport “Franjo Bučar”. I dan danas je najtrofejniji riječki igrač. Najdraže titule su mu titula prvaka Evrope koju je osvojio sa Jugoplastikom i srebrna medalja sa OI 1992. godine koju je osvojio sa reprezentacijom Hrvatske. U to vreme za hrvatsku reprezentaciju su pored Naglića igrali Dražen Petrović, Toni Kukoč, Danko Cvjetičanin, Franjo Arapović, Stojko Vranković, Arijan Komazec, Dino Rađa

Po završetku igračke karijere, okrenuo se trenerskom pozivu. Vodio je seniore Crikvenice i Kvarnera. Kvarner je trenirao u periodu od 2010. do 2011.godine. Novi trenerski angažman ga je čekao  u Slovačkoj, tačnije u KK Inter iz Bratislave, sa kojim je osvojio naslov prvaka Slovačke. Trenutno sa puno uspeha predvodi legendarnu ekipu iz Zadra.

ODIGRAJ ARAMISOV TIKET 

Poželimo humanitarno kladilačku sreću našem gostu!

Trener Zadra prvo je odabrao četiri utakmice iz Premijer lige: LESTER – KRISTAL PALAS, zatim ARSENAL – NJUKASL, ČELSI – SAUTEMPTON i MANČESTER SITI – TOTENHEM. Građani su ubedljivo prvi na tabeli, iza Sitija su Čelsi, Totenhem, Arsenal…Derbi se sigurno igra u Mančesteru. Lester je u sjajnoj seriji, a Palas se bori za opstanak. Svrake su u katastrofalnom nizu, a Tobdžije će pokušati da trijumfuju posle dva remija. Za Plavce ne bi trebalo da ima problema protiv današnjeg rivala.

“Lester – Kristal Palas UG 2+, Arsenal – Njukasl KI 1, Čelsi – Sautempton UG od 2-4, i Mančester Siti – Totenhem, UG 3+”, prilično je uveren u ispravnost tipovanja Naglić.

Rođeni Riječanin sad se okrenuo dvema utakmicama iz Hrvatske lige. DINAMO – CIBALIJA i ISTRA – OSIJEK. Modri imaju solidnu zalihu u odnosu na Osijek, ali će ići na trijumf. Cibalija vodi bitku za opstanak. Dinamo je prilično ubedljivim rezultatima pobeđivao Cibaliju. Istra je u opasnoj zoni, Osijek želi u Evropu.

Dinamo Zagreb – Cibalija KI 1 i Istra – Osjek KMB X2&2+”, reče Naglić kao da pred njim već stoje rezultati mečeva HNL-a.

I na kraju plemenitog listića naš gost je odigrao dve duple šanse. Utakmica iz Bundeslige, ŠTUTGART – BAJERN odnosno Primere, EIBAR – VALENSIJA. Bavarci su prvi, domaći u Donjem domu uz tri poraza iz toliko poslednjih mečeva. Bajern ima seriju od četiri pobede. Istorija međusobnih duela glasi 9:8:38. Valensija diše za vrat vodećoj Barsi, a savladala je Seltu. Eibar je u poslednja dva meča ostvario trijumf i remi. Poslednja dva međusobna okršaja dobili su domaći.

Na obe utakmice igram duplu šansu, X2”, zaključio je humanitarni listić Aramis Naglić.

Nadamo se da će Naglić pokušati da ugrozi rekord MOZZARTOVOG Humanitarnog tiketa u podne koji drži novinar i pisac Vanja Bulić, koji je krajem 2016. istipovao za sumu od 351.025 dinara. Naši plemeniti gosti iz dana u dan napadaju bastion Bulićevog kladilačkog umeća! Ima li šanse da njegov dobitak upućen Zavodu za vaspitanje dece i omladine u Beogradu bude dostignut i prestignut? Naravno da ima, jer su naši gosti zajedno s nama odlučni da vođeni istom namerom „ulovimo“ još više dobitnih listića. Zato smo u ovom trenutku prekoračili i doniranu sumu od 5.000.000 dinara, ali ne stajemo, nastavljamo dalje…

Naši plemeniti kladioci od nedavno tipuju i za pomoć koja putuje na adrese u Republici Srpskoj, s tim što ista tipovanja na ovom području imaju ulog od 50 konvertibilnih maraka, dok MOZZART u Srbiji svakodnevno daje ulog od 10.000 dinara.

Pomenuli smo dobitni listić Vanje Bulića, ali je red da se setimo i drugih, veoma uspešnih dana u našoj akciji. Muzičar Momčilo Bajagić Bajaga pogodio je sve tipove, i ostvario dobitak od 184.426 dinara, koji je usmerio, a MOZZART donirao, topčiderskoj crkvi Svetih apostola Petra i Pavla, tačnije narodnoj kuhinji pri ovoj crkvi. Treću poziciju drži košarkaš Uroš Tripković, po čijem je imenu nazvan i jedan od obnovljenih terena u MOZZARTOVOJ akciji „100 terena za jednu igru“. Uroš je istipovao za fenomenalnih 170.067 dinara.

Naravno da pored „Humanitarnog tiketa u podne“ kompanija MOZZART ima niz društveno odgovornih akcija. To su: „100 terena za jednu igru“ u kojoj obnavljamo 100 košarkaških igrališta širom Srbije. Obnovljeno i svečano otvoreno 55. košarkaško igralište, a za njim i 56. Milan Gurović u Novom Sadu.

 Potom sledi akcija „Novi dresovi za nove šampione“ u kojoj doniramo sportsku opremu klubovima iz cele zemlje. MOZZART takođe pomaže humanitarne fondacije Podrži život, Budi human, subotičku Kolevku, srpske paraolimpijce, vaterpoliste, rukometaše, karatiste, džudiste, košarkaše…

Ministarstvo zdravlja i kompanija MOZZART ujedinili su se u akciji opremanja zdravstvenih ustanova po Srbiji s ciljem lakšeg i bržeg oporavka pacijenata. Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić” je prva ustanova kojoj je naša kompanija uručila donaciju u vidu 45 LCD televizora. U nastavku akcije, televizori će biti donirani Kliničkom centru Srbije, a potom i ostalim obrazovnim i zdravstvenim institucijama širom zemlje.

Na kraju, imamo i važnu napomenu…

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg dobrotvornog kladioca Aramisa Naglića, dobitak će biti doniran i za  Socijalni centar Karitasa Biskupije, Banja Luka, u Republici Srpskoj. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

Piše: Đurđe Mečanin

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.