Hteli su da me hapse, ali nisam mogao da izdam Pabla Eskobara

Izvor: B92, 05.Jun.2020, 18:38

"Hteli su da me hapse, ali nisam mogao da izdam Pabla Eskobara"

Čuveni Kolumbijac Pablo Eskobar, pored toga što je bio "kralj kokaina", voleo je i fudbal.

Tako je imao uticaj na tamošnji fudbal i za prijatelja imao legendarnog golmana Renea Igitu.

Igita je svojevremeno čak bi blizu da završi u zatvoru zbog poznastva s njim.

"Vlasti u Kolumbiji su mi rekle da izdam Pabla Eskobara kako me ne bi uhapsili. Znali su da sam nevin, ali u svim akcijama koje su vodili da ga uhapse koristili su njegove poznanike. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pretili su da će ih zatvoriti", počeo je Igita.

"Govorio sam da ništa ne znam, ali i da znam ne bih rekao. Dužnost vlasti je da sazna šta joj treba, ali ne od mene. Bio sam uvek zahvalan Pablu Eskobaru za osvetljavanje fudbalskih terena kada niko drugi to nije uradio", podvukao je Igita.

Govorio je o odnosu sa Eskobarom.



"Činjenica da sam imao kontakt sa njim ne znači da sam diler droge. Nekima će se svideti, drugi će me smatrati neprijateljom. Ono što me ispunjava ponosom je što sam bio u fudbalu
", rekao je trener golmana u kolumbijskom Atletiko Nasionalu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.