Gvardiola veran Sitiju

Izvor: B92, 18.Feb.2020, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvardiola veran Sitiju

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da namerava da ostane u tom fudbalskom klubu uprkos dvogodišnjoj suspenziji iz evropskih takmičenja.

Evropska fudbalska unija (UEFA) suspendovala je prošlog petka Mančester siti na dve godine iz evropskih takmičenja, počevši od naredne sezone, zbog kršenja pravila licenciranja i finansijskog fer pleja.

Siti je najavio žalbu Sudu za sporstku arbitražu (CAS) u Lozani.

Ukoliko žalba bude odbijena, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Siti neće igrati u Evropi u sezonama 2020/2021 i 2021/2022.

Gvardiolin ugovor ističe 2021. godine, a u ugovoru je klauzula o raskidu saradnje na kraju ove sezone.

Mediji su spekulisali da će je Španac aktivirati ako CAS odbije žalbu Sitija.

Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), Gvardiola će prvi put o tome u sredu razgovarati sa upravom kluba, a kako je naveo izvor, 49-godišnji trener neće aktivirati klauzulu.

Siti će u sredu na svom terenu igrati protiv Vest Hema, utakmicu koja je 9. februara odložena u Premijer ligi zbog nevremena.

Aktuelni šampion Premijer lige Mančester siti je trenutno drugi na tabeli sa 25 bodova zaostatka i utakmicom manje od Liverpula.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.