Izvor: MozzartSport.com, 15.Jun.2021, 11:02

Grujić uveren u ostanak na Pirinejima, u trku se uključila i Herta

Srpski fudbaler sve bliži transferu

Vrlo dobrom sezonom u dresu Porta Marko Grujić je uspeo da privuče značajnu pažnju na letnjoj pijaci te je sudbina srpskog internacionalca ovih dana aktuelna tema kako na Ostrvu, tako i u Portugaliji i Nemačkoj.

Činjenica da je vezni igrač među Zmajevima uspeo da dodatno podigne nivo igre prikazan tokom pozajmice provedene u Berlinu vratio je nekadašnjeg đaka Zvezdine škole na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fudbalsku mapu, te je sa početkom prelaznog roka krenula i trka za Srbinov paraf.

Najozbiljnije interesovanje za dovođenje Grujića pokazali su upravo klubovi u kojima je igrač Liverpula proveo značajan period na pozajmicama - Porto i Herta, pa bi tim sa Enfilda ovog leta, od praktično otpisane prve investicije Jirgena Klopa po dolasku u Redse mogao da ipak stekne značajan profit.

Porto je nameru da zadrži Grujića istakao još u završnici prvenstva, a kao prepreka u ostvarenju cilja ispostavila se otkupna cena veznog igrača imajući u vidu da je Liverpul kao granicu ispod koje nema nameru da ide postavio 15.000.000 finti.

Suma od oko 17.000.000 evra iz perspektive portugalskog tima izgleda kao veoma visoka, međutim želja Grujića da ostane na Dragau adut je Porta koji u Srbinu vidi zamenu za Serža Oliveiru koji bi mogao da nastavi karijeru u Fiorentini za 20.000.000 evra. Uprkos potražnji za fudbalskim arhitektom rođenim 1996. godine Liverpul će morati da pokaže fleksibilnost u pregovorima imajući u vidu da je na Pirinejima već spremna alternativa u vidu Marija Lemine iz Sautemptona.

Sa druge strane, prema saznanjima A Bole u trku se paralelno uključila i Herta, doduše sa ponudom daleko od one koja bi u Liverpulu izmamila osmeh. Tek 13.000.000 evra koliko je spreman da izdvoji klub iz Berlina, nije zadovoljilo apetite Redsa, te će bundesligaš, ukoliko želi da se ozbiljno ukljući u borbu, morati da pošalje i drugu ponudu.

Dok nemački i portugalski klub traže računicu po kojoj bi mogli da angažuju vezistu, u Liverpulu zadovoljno trljaju ruke svesni da ih u svakom slučaju očekuje profit. Igrač čija je sudbina nekoliko sezona nakon dolaska iz Beograda izgledala prilično neizvesno, a novac uložen u njegov angažman kao loša investicija, danas je jedan od glavnih aduta za dopunu budžeta. Naime, Grujićev odlazak doneo bi sredstva koja bi bila uložena u pojačanja, a prvo ime na listi želja koje je u senci upravo zbog finansijskih uslova je napadač Lila Džonatan Ikone.

Niz sezona na pozajmicama u Kardifu, Herti i Portu, fudbaler za kojeg je Liverpul platio Crvenoj zvezdi 6.000.000 evra, gotovo izvesno će biti prekinut ovog leta, a prema saznanjima 0 Srbin je uveren da će novu stranicu u karijeri ispisati na Dragau.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.