Izvor: MozzartSport.com, 18.Nov.2020, 00:26

Grančica spasa na litici iznad Splita: Koman u poslednjoj sekundi sačuvao Hrvate u eliti (VIDEO)

Kao da se igralo u nekoj drugoj dimenziji: po dva gola dali Žiru – to je u redu – Kovačić (!?) i Dijas (!?), Šveđani ispali

Valjda samo fudbal može ovo da režira. Padaju koševi u poslednjim desetinkama, odlučuju se odbojkaške ili vaterpolo utakmice u završnim napadima, međutim, drama kakva je viđena na Poljudi i Parizu može u kategoriju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << najvećih za ovu, čudima obeleženu, godinu. Hrvatska je ostala u A diviziji Lige nacija golom u – poslednjoj sekundi! Bukvalno.

Meč Vatrenih i Portugala u Splitu je bio gotov, prvak Evrope je dobio 3:2 i delovalo je da ekipi Zlatka Dalića nema spasa. Za to vreme u Parizu isti rezultat na semaforu, samo u korist Francuske, Šveđani imaju korner, ali ne znaju da je na Poljudu kraj, da im izjednačenje nije potrebno, jure po remi kojim bi se spasli. Ništa ne uspevaju iz ubačaja da naprave, planetarni šampion izvodi protiv udara, lopta stiže do rezerviste Kingslija Komana, a Bajernov junak iz finala Lige šampiona pogađa doslovce na isteku četvrtog minuta nadoknade vremena!

Epilog: tim pogotkom za 4:2 Francuske na Sen Deniju Švedska je završila kao poslednja u grupi. Samo zbog gol-razlike. A Hrvati ostali u elitnom društvu zato što su ostvarili bolji rezultat nego Skandinavci u Parizu.

Pogledajte...

Ekipi Didijea Dešana meč ništa nije značio u takmičarskom smislu. Minule subote, pobedom u Lisabonu, izborila je prvo mesto i plasman na završni turnir Lige nacija, uprkos najavama selektor je izveo skoro najjači tim, vratio među startere Olivijea Žirua, napadač Čelsija mu se odužio sa dva gola. I kalendarsku godinu okončao sa pet pogodaka za državni tim, pokazujući koliko znači reprezentaciji.

Znači joj i Antoan Grizman, jer je u poslednjih 16 utakmica u ulozi startera dao šest i namestio devet golova i mada večeras nije imao statistički učinak ipak je to prvak sveta. Umesto njega, pogađali su asovi Bajerna, Pavar i Koman.

Taj poslednji udarac na utakmici obradovao je Hrvate, koji su vodili, u jednom trenutku imali remi u džepu (dva gola Matea Kovačića pokazatelj su da su svakakva čuda u modernom sportu moguća), ali protiv moćnog Portugala nisu izdržali – 2:3.

Tačnije, sam sebi je pucao u noge Dominik Livaković. U poslednjem minutu je uhvatio loptu posle kornera, činilo se i raščistio situaciju dok je na semaforu poljudskog stadiona pisalo 2:2, značilo je to da Kockasti ostaju u A diviziji, ali je onda ispustio balon, a Ruben Dijas drugim pogotkom na melu (da, da, paranormalne pojave, i štoper Mančester junajteda je dvaput dao gol!?) osigurao pobedu selekciji Fernanda Santoša i Hrvate gurnuo niz liticu.

Sve dok im graničicu spasa nije ponudio Kingsli Koman. I za nju su se komšije uhvatile.

LIGA NACIJA

Divizija A, šesto kolo

Grupa 3

Francuska – Švedska 4:2 (2:1)

/Žiru 16, 59, Pavard 36, Koman 90+4 – Klaeson 5, Kjason 88/

Hrvatska – Portugal 2:3 (1:0)

/Kovačić 29, 65 – Dijas 52, 90, Žoao Feliks 60/

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.