Građansko pumpanje Đirone - dobro da im nisu pozajmili ceo tim

Izvor: MozzartSport.com, 01.Avg.2017, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građansko pumpanje Đirone - dobro da im nisu pozajmili ceo tim

Ključni čovek - Per Gvardiola

Četiri dolaska iz Mančester Sitija u isti klub u jednom danu. Kako su Građani krenuli pomislili smo da će im pozajmiti ceo tim danas… Zašto baš Đirona? Odgovor je lak ako znamo kakva je poslovna veza između dva kluba.

Klub koji će od jeseni prvi put u istoriji nastupati u Primeri, trebalo bi da postane uskoro i zvanični deo Siti Fudbal Grupe, kompanije koju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su osnovali prebogati vlasnici Građana s ciljem da bude direkcija za sve klubove filijale Mančester Sitija.

Već dva meseca traju intenzivni pokušaji prebacivanja katalonskog prvoligaša pod okrilje Građana, planirano je da sve bude gotovo do 31. avgusta, a zajedničkom operacijom rukovodi kompanija Medija Bejs Sports, koja je u vlasništvu Pera Gvardiole, rođenog brata menadžera Mančester Sitija Pepa i agenta Luisa Suareza. Stariji Gvardiola je zvanično samo savetnik u klubu, mada je jasno da većinu odluka donosi upravo on.

Mančester Siti je još prošle sezone počeo da “investira” u Đironu, ali ne finansijski već je poslao trojicu fudbalera na pozajmicu. Pošto se taj potez isplatio, jer je ekipa iz Katalonije izborila plasman u elitu, jasno je da je stadion "Montilivi" postao još atraktivnija destinacija za najtelentovanije fudbalere Građana.

Uostalom, valjda su zato talentovani Pablo Mafeo, Aleiš Garsija, Daglas Luiz i Marlos Moreno prihvatili danas da se "kale" u Primeri naredne sezone. Kruna saradnje dva kluba trebalo bi da bude prijateljska utakmica dva tima koja se 15. avgusta igra na stadionu Montilivi i koja već sada izaziva veliku pažnju u katalonskom gradu od 100.000 stanovinka.

Inače, Siti Fudbal Grupa je u aprilu ove godine već kupila urugvajskog drugoligaša Atletiko Torke koji im je postao baza u Južnoj Americi, a potvrđeno je i strateško partnerstvo sa Atletiko Venecuelom iz istoimene države. Ti klubovi će im pomoći da imaju bolji skauting, ali i doneti marketinšku dobit pošto su prvi klub iz Premijer lige koji je uradio tako nešto.

Takođe, pod okriljem Mančester Sitija su već klubovi u Australiji i SAD.

(FOTO: twitter.com/GironaFC)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.