Fudbal uz nedeljni ručak - Na meniju komšijski derbi (15.00) (foto)

Izvor: Sportske.net, 14.Okt.2018, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbal uz nedeljni ručak - Na meniju komšijski derbi (15.00) (foto)

Fudbalske reprezentacije Rumunije i Srbije odmeriće snage u okviru 4. kola Lige nacija u posve neobičnom terminu.

Nešto više od mesec dana prošlo je od prvog međusobnog susreta Srbije i Rumunije u Ligi nacija (2:2), a dve selekcije danas će ponovo odmeriti snage.

Utakmica u Bukureštu igra se u neuobičajenom terminu za reprezentativni fudbal (15.00), tako da ćemo neki od vas u vreme nedeljnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ručka pratiti dešavanja na "Nacionalnom stadionu".

Obe reprezentacije ulaze u današnji susret sa imperativom pobede, s tim što je Rumunija pred mnogo većim moranjem jer Srbiji "igra" i remi uoči poslednja dva kola i utakmica koje će odigrati na svom terenu.

Srpski fudbaleri stigli su u Bukurešt u petak oko podneva, imali vremena da se oporave od duela sa Crnom Gorom i da sa selektorom pripreme taktiku za današnju utakmicu.

Rumuni su u četvrtak gostovali u Vilnjusu i teškom mukom stigli do sva tri boda, ali su taj trijumf platili suspenzijama dvojice jako bitnih igrača koji danas neće biti na raspolaganju Kozminu Kontri.

Mladen Krstajić nema kadrovskih problema, očekuje se da u odnosu na duel sa Crnom Gorom napravi jednu ili najviše dve promene u startnoj postavi.

Utisak je da će Sergej Milinković-Savić početi današnju utakmicu, a da će mesto u timu izgubiti Mijat Gaćinović, a možda čak i Andrija Živković ukoliko se Krstajić odluči za iskusnijeg Filipa Kostića.

Na ostalim pozicijama u timu ne očekuju se promene, na golu će biti Marko Dmitrović, a zadnju liniju će činiti Rukavina - Milenković - Veljković - Rodić.

Kao dva zadnja vezna delovaće Nemanja Maksimović i Saša Lukić, a jedini klasični napadač biće raspucani Aleksandar Mitrović.

Utakmica na stadionu u Bukureštu igra se u okviru 4. kola Grupe 4 Lige C UEFA Lige nacija, a direktan prenos obezbeđen je na prvom programu televizije Sportklub.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.