Francuski mediji o sukobu policije i osoba s kapuljačama

Izvor: B92, 04.Okt.2018, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski mediji o sukobu policije i "osoba s kapuljačama"

Posle fudbalske utakmice PSŽ i CZ u Parizu, oko stadiona "Park prinčeva" došlo je do sukoba između policije i nekoliko stotina osoba sa kapuljačama na glavama.

O tome danas pišu francuski mediji.

Nešto posle 21 sat, od 300 do 400 osoba sa kapuljačama, opremljenih dimnim bombama, gađale su tvrdim predmetima snage reda, koje su odgovorile suzavcem, a neredi su trajali od 20 do 30 minuta, navodi "Figaro".

Neki francuski mediji pišu da su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se posle utakmice potukli navijači PSŽ i Crvene zvezde, te da je policija upotrebila suzavac kako bi ih rasterala.

Izveštač "Parizjena" navodi da je video više stotina osoba kako pritrčavaju i, kod ograde stadiona, priključuju se tuči, a da je jedna osoba, "verovatno srpski navijač", pretučen kod kapije Sen-Klu pariskog stadiona.

Kaže se da je brzo intervenisala policijska brigada, koju su nasilnici gađali petardama, dimnim bombama i drugim raznim predmetima, na šta je odgovorila suzavcem.

Nema izveštaja o povređenima.

"Figaro" napominje da je, uoči utakmice u okviru Lige šampiona, bezbednost u Parizu bila pojačana i da su snage bile raspoređene na stanicama metroa u blizini stadiona i osetljivih kafića u toj zoni.

Prodaja alkohola je bila zabranjena oko "Parka prinčeva" od 14 sati do 22 sata.

Policija se, kako navode francuski mediji, bojala da ne dođe do okupljanja navijača Crvene zvezde "na raznim lokacijama u francuskoj prestonici radi obračuna sa radikalnim navijačima PSŽ".
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.