Francuski fudbalski reprezentativci biće odlikovani Legijom časti

Izvor: Beta, 16.Jul.2018, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski fudbalski reprezentativci biće odlikovani Legijom časti

Članovi francuske fudbalske reprezentacije koja je juče osvojila titulu šampiona na Svetskom fudbalskom prvenstvu biće odlikovani Legijom časti, najvišim francuskim odlikovanjem, saopštilo je danas francusko predsedništvo.Odlikovanja će im biti uručena za nekoliko meseci.Oni će biti odlikovani prema odluci francuskog predsednika Emanuela Makrona, kao što su  odlikovani i svetski šampioni u fudbalu iz 1998. godine. Medju njima je tada bio Didije Dešan, kao kapetan francuskog tima, a danas je selektor pobedničke ekipe u Rusiji.Makron će sa suprugom Bržit danas popodne primiti igrače pobedničkog tima u Jelisejskoj palati pošto budu prošli pariskom avenijom Šanzelize po povratku iz Moskve.Oko 3.000 ljudi pozvano je da proslavi njihov dolazak u vrtovima Jelisejske palate, medju kojima brojni mladi iz fudbalskih klubova koji formiraju svetske šampione, kao što je klub "Bondi" iz pariske oblasti gde je počeo mladi Kilian Mbape.Pozvani su i sportisti koji su osvojili medalje na poslednjim Olimpijskim igrama kao i igrači ragbija mladji od 20 godina koji su nedavno postali svetski šampioni. Posle dobrodošlice u počasnoj bašti Jelisejske palate francuski reprezentativci će imati privatan susret s Emanuelom Makronom i njegovom suprugom a zatim će im u bašti biti priredjen prijem. Prijem će animirati DJ Shejk, navijač francuskog tima koji će nastupati besplatno.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Selektor Belgije: Azar bi trebalo da ode iz Čelsija

Izvor: Beta, 17.Jul.2018, 13:59

Selektor fudbalske reprezentacije Belgije Roberto Martines rekao je danas da bi Eden Azar trebalo da razmisli o odlasku iz Čelsija, kako bi napredovao u karijeri.Azar je za reprezentaciju Belgije postigao tri gola i imao dve asistencije na Svetskom prvenstvu u Rusiji, na kome je ekipa zauzela treće...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.