Fifa zbog velikih slova nije uvažila glasove za najboljeg fudbalera

Izvor: RTS, 27.Sep.2019, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fifa zbog velikih slova nije uvažila glasove za najboljeg fudbalera

Svetska kuća fudbala saopštila je da glasovi tri zemlje u nagradi za najboljeg fudbalera godine nisu prihvaćeni, između ostalog i zbog toga što je ime na jednom glasu bilo ispisano velikim slovima. Titulu je odneo Mesi, ispred Ronalda i Van Dajka.
Nagradu za najboljeg fudbalera Fifa dodeljuje na odnosu glasova nacionalnih trenera, kapitena i novinara svih zemalja.

Mesijeva pobeda osporava se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pošto su Egipatski fudbalski savez, fudbaler Nikaragve i trener Sudana izjavili da su njihovi glasovi namešteni.
Glasovi trenera Egipta Gareba i kapitena Elmohamadija za njihovog sunarodnika Mohameda Salaha nisu se računali, jer su, kako navvodi Fifa, korišćena velika slova, zbog čega glasovi nisu važeći.
Takođe, Fifa je navela da glasove Egipćanina nije potpisao generalni sekretar, kao i da nisu poslati na vreme.
Fudbaler Nikaragve Huan Barera na društvenim mrežama napisao je da nije glasao za Mesija. Tačnije, Barera je izjavio da nije predao nikakve glasove, a saopšteno je da je glasao za Mesija, Manea i Ronalda.
Spornu situaciju oko glasanja imao je trener Sudana Zdravko Logarušić, koji navodi da je glasao za Salaha, Manea i Mbapea, a ne za Mesija, Van Dajka i Manea, kako je navela Fifa.
Svetska kuća fudbala saopštila je da je glasanje pratio nezavisni posmatrač iz Švajcarske.
"Pregledali smo dokumenta koja su predali sudanski trener i igrač Nikaragve i potvrdili njihove glasove. Molimo aktere da se izjasne povodom tvrdnji", navodi Fifa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.