FS Kosova ne zanima pismo FIFA: Šampionat jedne države ne može da se igra u drugoj

Izvor: B92, 27.Sep.2019, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FS Kosova ne zanima pismo FIFA: Šampionat jedne države ne može da se igra u drugoj

Fudbalski savez takozvanog Kosova neće da dozvoli odigravanje utakmice Kupa Srbije između Trepče i Crvene zvezde, uprkos pismu FIFA da to učini.

Predsednik Saveza Agim Ademi izjavio je da je to pismo samo savetodavno, odnosno da nije obavezujuće i da neće promeniti svoj stav o zabrani igranja tog meča

Kako prenosi portal Kossev, Ademi je rekao da u tom savezu smatraju da nema razloga da se promeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stav o zabrani organizovanja utakmica srpskog prvenstva ili kupa na Kosovu.

"Izuzetak su prijateljske i humanitarne utakmice", rekao je on za taj portal.

"Nigde se ne dešava, pa ne može ni ovde, da se šampionat jedne države igra u drugoj", kaže Ademi i dodaje:

"Ni Ustav Srbije, ni Statut UEFA to ne dozvoljavaju. Greota je da se poigravaju sa ovim klubovima i ovim narodom ovako, sa njima treba da budemo iskreni, i mi i Fudbalski savez Srbije, to se ne može dešavati".

Utakmica između fudbalskih klubova Trepča i Crvena zvezda, u okviru Kupa Srbije, zakazana je za 5. oktobar na severu Kosmeta.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.