FK Petar Puača i Milan organizuju fudbalski kamp u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2022, 15:04

FK "Petar Puača" i "Milan" organizuju fudbalski kamp u Novom Sadu

Dečiji fudbalski kamp u organizaciji elitne fudbalske akademije slavnog italijanskog kluba Milan održaće se u Novom Sadu na sportskom centru "Sajmište" od 27. juna do 1. jula 2022. godine. Pravo učešća imaju dečaci i devojčice rođeni od 2006. do 2014. godine.

"Cilj Milanove akademije je socijalizacija, druženje dece, pronalaženje prijatelja i novih zadovoljstava. Nakon toga, ako se pojavi neki talent, neko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ko je stvarno nadaren. Želim poručiti roditeljima da će njihova deca biti u sigurnim rukama. Radićemo po programu Milana, koliko to budemo mogli ispoštovati u odnosu na kvalitet dece koju ćemo tu zateći. Tražimo od svih da puste trenere da rade svoj posao, sigurno će to uraditi na najbolji mogući način. Zabavićemo se, upoznati, a deca će steći veliko iskustvo", istakao je predstavnik akademije "Milana" Stacio Bajlo.

Fudbalski klub "Petar Puača" će u saradnji sa italijanskim gigantom organizovati kamp u Novom Sadu. Kamp će trajati 5 dana tokom kojih će 4 trenera iz Milana i 4 trenera iz naše zemlje održati 10 treninga.

"Izuzetno mi je drago i pripala mi je velika čast da je fudbalski klub Milan prepoznao među nama, tj. meni lično i fudbalskom klubu "Petar Puača" da radimo kamp. Dobili smo podršku grada Novog Sada, Fudbalskog saveza grada i gospodina Kostreševića da napravimo jedan veliki spektakl, da 150 dečaka i devojčica od 8 do 16 godina uživa u fudbalu uz najjače italijanske trenere. Osim fudbala, imaćemo i dosta propratnog sadržaja. Ono najvažnije je da izaberemo petoro dece koje će nagradno ići u Milano. Ako Bog da, da snimimo nekog novog Dejana Savićevića ili Zvonimira Bobana", zaključio je organizator kampa Petar Puača.

Jedan od promotera kampa je i čuveni fudbaler Dejan Savićević, nekadašnji reprezentativac naše države i napadač italijanskog Milana.

"Želim da se zahvalim gospodinu Bajlu što je danas ovde sa nama i što je dao poseban značaj jedinstvenoj manifestaciji u našem gradu. Fudbalski klub Milan je poznat širom planete i to je jedan od najtrofejnijih klubova na svetu. Njegova škola je elitna škola. Zadovoljni smo što imamo priliku da sa njima sarađujemo, da od njih učimo i da postanemo bolji i kvalitetniji sportski radnici i da nam deca napreduju. Koristim priliku da pozovem svu decu od 8 do 16 godina da uzmu učešće i da osete duh fudbalskog kluba Milan, da budu deo jedne velike familije i da uz trenere koji dolaze iz Milanove akademije napreduju i steknu nova lepa iskustva", izjavio je organizator kampa Milan Čabrić.

Osim treninga po planu čuvenog kluba Milana, organizatori su za svu decu pripremili bogat dodatni sadržaj. Svi učesnici biće u prilici da odslušaju čast istorije fudbalskog kluba Milan, a biće organizovan i obilazak grada Novog Sada i Petrovaradinske tvrđave.

"Zadovoljstvo mi je da u ime fudbalskog saveza grada Novog Sada mogu da učestvujem u jednom ovako važnom događaju kakav je ovaj kamp. Grad Novi Sad se stvarno trudi i imaće priliku da se pohvali, ne samo novim fabrikama i mostovima, prestonicom kulture, već i jednim ovakvim kampom gde će deca moći da vide kako to rade najveći u Evropi. Fudbalski savez grada će dati maksimalnu podršku kampu. Siguran sam da će na desetine dečaka i devojčica zavoleti i fudbal i Novi Sad", istakao je ispred fudbalskog saveza Novog Sada Novak Kostrešević.

Sve dodatne informacije možete pronaći na društvenim mrežama Fudbalskog kluba Petar Puača.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.