Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jun.2018, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA samo upozorila Džaku i Šaćirija, kazna 10.000 franaka

FIFA je danas, zbog pokazivanja rukama albanskog nacionalnog simbola dvoglavog orla, izrekla upozorenje i novčanu kaznu od 10.000 švajcarskih franaka igračima švajcarske fudbalske reprezentacije Granitu Džaki i Džerdanu Šaćiriju.

FIFA je obrazložila da su kažnjeni zbog nesportskog ponašanja.

Kapiten Švajcaraca Stefan Lihtštajner, koji je takođe rukama pokazivao albanskog dvoglavog orla, uz opomenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je dobio kaznu od 5.000 švajcarskih franaka.

Sva trojica će moći i dalje da nastupaju za Švajcarsku na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

AP podsjeća da je disciplinski panel FIFA mogao da im odredi po dvije utakmice zabrane igranja da je njihovo ponašanje na utakmici odigranoj protiv Srbije prošlog petka, u kojoj je Švajcarska trijumfovala sa 2:1, ocijenjeno kao provociranje javnosti.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skandalozna odluka FIFA: Srbiji kazna zbog albansko-švajcarskog dvoglavog orla

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2018

FIFA je danas upozorila i sa 54.000 franaka kaznila Fudbalski savez Srbije (FSS) zbog "isticanja diskriminatorskih natpisa i poruka" navijača...Rojters prenosi da su predsednik FSS Slaviša Kokeza i selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić kažnjeni sa po 5.000 švajcarskih franaka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"OD RUSIJE PRAVIMO KOSOVO!" Nove, sramne i ODVRATNE PROVOKACIJE na Mundijalu! (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 26.Jun.2018, 15:39

Kada su svi pomislili da su se strasti, povodom sramnih provokacija reprezentativaca Švajcarske albanskog porekla Đerdana Šaćirija i Granita Džake, smirile, ponovo su stigli demanti...Uvrede na račun ne samo Srbije, već i Rusije, ovog puta su stigle ni manje, ni više nego od Tunišana...Na društvenim...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.