FIFA odlučila: Kardif plaća za Salu šest miliona evra Nantu

Izvor: B92, 30.Sep.2019, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA odlučila: Kardif plaća za Salu šest miliona evra Nantu

To je trećina ukupnog obeštećenja koje su klubovi dogovorili uoči pogibije argentinskog fudbalera

Engleski fudbalski klub Kardif Siti moraće da plati francuskom Nantu šest miliona evra za transfer Emilijana Sale, odlučila je Svetska fudbalska federacija (FIFA).

Klubovi su već mesecima u sporu oko transfera napadača koji je poginuo u avionskoj nesreći u januaru putujući iz Francuske u Veliku Britaniju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako bi se priključio novom klubu.

Kardif je pred nadležnim organima FIFA izneo tvrdnju da nije dužan da plati dogovoreno obeštećenje od 17 miliona evra jer je Sala poginuo.

Član engleskog Čempionšipa zatražio je pojašnjenje da li je šest miliona evra ukupna suma koju mora da plati ili samo prva od nekoliko rata.

"Klub je video odluku FIFA povodom transfera Emilijana Sale. Zatražićemo dodatno pojašnjenje kako bi znali koji su naši sledeći koraci", saopštio je Kardif.

Advokati tog kluba tvrdili su da Kardif nije dužan da plati obeštećenje dogovoreno sa Nantom jer Sala nije zvanično nije bio član kluba u trenutku pogibije.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FIFA odlučila: Kardif plaća za Salu šest miliona evra Nantu

Izvor: Radio 021, 30.Sep.2019

To je trećina ukupnog obeštećenja koje su klubovi dogovorili uoči pogibije argentinskog fudbalera..Getty Images..Engleski fudbalski klub Kardif Siti moraće da plati francuskom Nantu šest miliona evra za transfer Emilijana Sale, odlučila je Svetska fudbalska federacija (FIFA)...Klubovi su već...

Nastavak na Radio 021...

FIFA odlučila: Kardif plaća za Salu šest miliona evra Nantu

Izvor: Danas, 30.Sep.2019

Getty Images Engleski fudbalski klub Kardif Siti moraće da plati francuskom Nantu šest miliona evra za transfer Emilijana Sale, odlučila je Svetska fudbalska federacija (FIFA). Klubovi su već mesecima u sporu oko transfera napadača koji je poginuo u avionskoj nesreći u januaru putujući iz Francuske...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.