Ekstradicioni pritvor državljaninu CG po poternici Belgije

Izvor: B92, 11.Okt.2018, 07:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekstradicioni pritvor državljaninu CG po poternici Belgije

Beograd -- Viši sud u Beogradu odredio je ekstradicioni pritvor crnogorskom državljaninu U.J., fudbalskom menadžeru, po međunarodnoj poternici koju je raspisala Belgija.

Belgija ga traži zbog sumnje da je izvrsio krivično delo kriminalnog organizovanja korupcije i pranja novca.

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak sinoć nakon saslušanja odredio ekstradicioni pritvor prema U.J.

Tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za organizovani kriminal ranije juče je saopštilo da je po njihovom nalogu u sredu izvršen pretres šest lokacija i zaplenjeno 800.000 evra za koje se sumnja da je stečen izvršenjem krivičnog dela pranje novca nezakonito stečenog malverzacija u belgijskim fudbalskim klubovima.

U Belgiji su u saradnji sa srpskim tužilaštvom, Bezbednosno-informativnom agancijom i Službom za borbu protiv organizovanog kriminala, kao i belgijskim, francuskim, luksemburškim, kiparskim, makedonskim i crnogorskim pravosudnim organima lišeni slobode državljani Belgije i Srbije.

U saopštenju tužilaštva se precizira da su uhapšeni trener fudbalskog kluba Briž, zatim dvojica belgijskih fudbalskih sudija, nekoliko fudbalskih menadžera najpoznatijih klubova iz prve lige Belgije, a u vezi sa malverzacijama povodom transfera igrača u fudbalskim klubovima Briž, Anderleht, Lokeren, Gent i drugim.

Izvršen je pretres prostorija 10 fudbalskih klubova u Belgiji, na ukupno 57 lokacija.

Zbog sumnje da su državljani Srbije umešani u vršenje krivičnog dela pranje novca nezakonito stečenog malverzacija u belgijskim fudbalskim klubovima, u Srbiji su izvršeni pretresi na šest lokacija u Beogradu i Nišu, kojom prilikom je pronađen oko 800.000 evra, saopštilo je ranije danas tužilaštvo.

Za taj novac se sumnja da potiče od izvršenja ovih krivičnih dela, a i koji su osumnjičeni pokušali da „operu" na teritoriji Republike Srbije, navodi tužilaštvo.

Osumnjičeni u Srbiji su saslušani juče u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.