Remi Velsa i Švajcarske u Bakuu, uz dramu i VAR

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2021, 12:45

Remi Velsa i Švajcarske u Bakuu, uz dramu i VAR

Fudbaleri Velsa i Švajcarske odigrali su nerešeno 1:1 u prvom kolu Evropskog prvenstva.

Vels i Švajcarska su podelili bodove u Bakuu, iako je delovalo da će Švajcarci lako do pobede. Oni su napadali čitavo prvo poluvreme, stvorili nekoliko dobrih šansi, ali se rezultat nije menjao.

Čim je počeo drugi deo igre, Švajcarska je povela. Bril Embolo je visoko skočio i glavom smestio loptu u mrežu.

Ipak, Vels je uzvratio u 74. minutu, na isti način. Kifer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mur je posle kornera doneo izjednačenje. Uzbuđenje je dostiglo vrhunac u 85. minutu, kada je Švajcarska ponovo došla do vođstva.

Mario Gavranović je zatresao mrežu, ali je sudija dobio signal iz VAR sobe. Gol Gavranovića je poništen zbog ofsajda, pa je meč završen rezultatom 1:1.

U prvom meču grupe A, Italija je sa 3:0 savladala Tursku.

Posle prvog kola, Italija ima tri boda, Vels i Švajcarska po jedan, dok Turska nema niti jedan bod.

Od 18 časova na programu je i grupa B. Prvo ćemo gledati skandinavski duel između Danske i Finske. Jedna od najsimpatičnijih ekipa na prvenstvu je ekipa Finske kojoj je ovo prvi nastup na EP. Osim Temua Pukija i Joela Pohjanpala u napadu malo je poznatih imena, ali će oni imati mnogo navijača na ovom EP kao potpuni autsajderi.

Sa druge strane kod Danaca se mnogo toga vrti oko Kristijana Eriksena, ali nije samo on tu. Dilejni i Hojbjerg drže sredinu, odbrana je jaka, iskusna i uigrana,a u napadu imaju mladog Jonasa Vinda i napadača Barselone Martina Brajtvajta.

Program zatvara zlatna generacija Belgije koja je došla po trofej. Romelu Lukaku i drugovi žele titulu, a prva stepenica ka tome je tim Rusije. Verovatno će biti bez povređenog De Brujnea, Eden Azar je u očajnoj formi, ali ne brinite za "crvene đavole". Oni itekako imaju dovoljno kvaliteta da zamene svakog igrača.

Rusi sa druge strane imaju novu mladu gardu predvođenu Mirančukom i Golovinom, tu je džin Dzjuba u napadu i kvaliteta ne nedostaje. ipak, tim je pred Evropsko prvenstvo imao neke prilično promenljive rezultate.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.