EMOTIVNA ISPOVEST Nemanja Matić objasnio zašto ne nosi cvet maka: Bombardovali ste mi selo, a bio sam samo dete!

Izvor: Press, 05.Nov.2018, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EMOTIVNA ISPOVEST Nemanja Matić objasnio zašto ne nosi cvet maka: Bombardovali ste mi selo, a bio sam samo dete!

Fudbalski reprezentativac Srbije Nemanja Matić objasnio je zašto je odlučio da na dresu Mančester junajteda ne nosi cvet maka tokom "Nedelje sećanja" u Velikoj Britaniji.
Foto:Blic
O tome šta je pomenuti simbol značio nekada, a kako se sada koristi u Ujedinjenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Kraljevstvu, pisali smo vam u posebnoj analizi ovog slučaja, kada smo pojasnili zašto je u Premijer ligi Matić nekada nosio cvet maka, sada ne.
Foto: Andy Rain / EPA;
Cvet maka
Izazvavši veliku pažnju ovdašnje i britanske javnosti, naše reprezentativac je rešio da se oglasi putem Instagrama i to na sledeći način pojasni novonastalu situaciju:
"U potpunosti razumem zašto ljudi nose cvet maka, veoma poštujem svačije pravo da to čini i imam potpunu simpatiju za one koji su izgubili voljene ljude u konfliktima.
Ipak, za mene je je to samo podsećanje na napad koji sam osetio lično kao dečak, uplašeni 12-godišnjak koji je živeo u Vrelu, jer je tada moja država uništena tokom bombardovanja Srbije 1999. godine. Iako sam ranije nosio ovaj simbol, sada osećam da mi nošenje cveta maka nije primereno.


Ne želim da umanjim cvet maka kao simbol ponosa u Britaniji, niti da uvredim nekoga, ali, ipak, mi smo smo svi ono što smo preživeli i ovo je moj lični izbor, iz navedenih razloga.
Nadam se da će svi razumeti moje razloge koje sam izneo i da sada mogu da se posvetim pomaganju ekipi u utakmicama koje predstoje", naveo je Matić na Instagramu.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEMANJA MATIĆ je odbio da ponese CVET MAKA na dresu, a evo koje je njegovo pravo značenje (VIDEO)

Izvor: Blic, 05.Nov.2018

Zašto je srpski fudbalski reprezentativac i igrač Mančester junajteda, Nemanja Matić, odbio da nosi cvet maka na dresu i šta taj simbol predstavlja, pogledajte u videu:

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.