Domeniko Tedesko novi selektor fudbalske reprezentacije Belgije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2023, 12:01

Domeniko Tedesko novi selektor fudbalske reprezentacije Belgije

Fudbalski savez Belgije (RBFA) saopštio je danas da je Domeniko Tedesko imenovan za novog selektora fudbalske reprezentacije ove zemlje. U saopštenju se navodi da je Radna grupa RBFA, koja je formirana krajem prošle godine, odlučila da Tedesko vodi reprezentaciju Belgije do kraja Evropskog prvenstva 2024. godine u Nemačkoj.

Italijansko-nemački trener je na mestu selektora Belgije zamenio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Španca Roberta Martinesa, koji je početkom decembra podneo ostavku posle eliminacije u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Kataru. Martines je pre mesec dana preuzeo selekciju Portugalije.

"Za mene je velika čast da budem novi selektor Belgije. Stvarno se radujem poslu i veoma sam motivisan. Imao sam jako dobar osećaj od prvog razgovora", rekao je Tedesko za zvanični sajt RBFA.

On je u karijeri vodio Aue, Šalke, moskovski Spartak i Lajpcig. Tedesko će na klupi Belgije debitovati 24. marta u Stokholmu protiv Švedske u kvalifikacijama za EP 2024.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zvanično: Reprezentacija Belgije ima novog selektora

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 08.Feb.2023

On je u karijeri vodio Aue, Šalke, moskovski Spartak i Lajpcig. Fudbalski savez Belgije (RBFA) saopštio je danas da je Domeniko Tedesko imenovan za novog selektora fudbalske reprezentacije ove zemlje. U saopštenju se navodi da je Radna grupa RBFA, koja je formirana krajem prošle godine, odlučila...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.