Debituje Miloš Veljković, vratio se Nemanja Milunović

Izvor: RTS, 21.Sep.2017, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Debituje Miloš Veljković, vratio se Nemanja Milunović

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin objavio je spisak igrača za ključne utakmice za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji.
Srbija će 6. oktobra gostovati Austriji u Beču i tri dana kasnije dočekati Gruziju u Beogradu, u poslednja dva kola kvalifikacione Grupe D.

Reprezentacija Srbije je prva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na tabeli sa 18 bodova, četiri više od Velsa, a pet od Irske. Pobedom nad Austrijom, Srbija bi obezbedila prvo mesto koje direktno vodi na Mundijal.
Muslin je pozvao 25 fudbalera, među kojima je jedan debitant, član generacije omladinske reprezentacije koja je bila šampion sveta na Novom Zelandu - štoper Verder Bremena Miloš Veljković.
Pozvan je i štoper BATE Borisova Nemanja Milunović, koji je bio standardan kada je Muslin preuzeo mesto selektora, ali je u međuvremenu izgubio mesto zbog teške povrede.
Na spisku su:
Golmani: Vladimir Stojković (Partizan), Predrag Rajković (Makabi) i Aleksandar Jovanović (Arhus).
Odbrana: Branislav Ivanović (Zenit), Jagoš Vuković (Olimpijakos), Stefan Mitrović (Gent), Nikola Maksimović (Napoli), Matija Nastasić (Šalke), Miloš Veljković (Verder), Nemanja Milunović (BATE), Aleksandar Kolarov (Roma), Uroš Spajić i Ivan Obradović (Anderleht) i Antonio Rukavina (Viljareal).
Vezni red: Luka Milivojević (Kristal Palas), Nemanja Matić (Mančester junajted), Nemanja Gudelj (Tjanđin Teda) i Nemanja Maksimović (Valensija).
Napad: Dušan Tadić (Sautempton), Filip Kostić (Hamburg), Adem Ljajić (Torino), Aleksandar Mitrović (Njukasl), Andrija Pavlović (Kopenhagen), Mijat Gaćinović (Ajntraht) i Aleksandar Prijović (PAOK).
Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je da se mentalitet "malo promenio" i da su njegovi fudbaleri svesni šta moraju da urade pošto plasman na Svetsko prvenstvo još nije obezbeđen.
"Naš mentalitet se malo promenio, ako uopšte može da se promeni. Momci znaju šta im je činiti. Na meni je da ih upozorim, ali nemam sumnju. Dugo su radili i mnogo truda uložili da bismo došli u ovu situaciju i bilo bi šteta da sve upropastimo u ove dve utakmice zbog tog našeg, srpskog mentaliteta", rekao je Muslin na konferenciji za novinare u Beogradu.
"Napravila se atmosfera kao da smo već na Svetskom prvenstvu, ali moramo da odradimo ove dve utakmice. Verujem u ove momke i ne bih se prihvatao dužnosti da nisam. Nisam mislio da će biti ovolika bodovna razlika, situacija je povoljnija nego što sam mislio da će biti. Mislio sam da će biti teže, ali ponavljam, ništa još nismo završili. Sve još zavisi od nas", kazao je Muslin. Po njegovim rečima, prva utakmica protiv Austrije biće, kao i do sada, najvažnija.
"Plasman još nije obezbeđen. Dugo sam u fudbalu i znam da utakmice nikad nisu dobijene unapred. Bilo je ekipa sa lakšim rasporedom, pa nisu uspele. Spremamo se najozbiljnije kao do sada i siguran sam da će momci uraditi kako treba. Pokušaćemo već u prvoj utakmici da obezbedimo plasman. Lakše je reći nego uraditi, ali idemo na tri boda. Imaćemo popravni ako se nešto ne daj Bože desi", rekao je selektor.
Muslin je istakao da se nada velikoj podršci u Beču i da je siguran da će srpskih navijača biti više na stadionu "Ernst Hapel" jer Austrija ima male šanse da se plasira na Svetsko prvenstvo.
Pozvano je nešto više odbrambenih igrača nego što je to uobičajeno, a Muslin je objasnio da je to zbog mnogo problema oko sastava, s obzirom na to da Nikola Maksimović neće igrati prvu utakmicu zbog suspenzije.
"Maksimović neće moći da igra zbog crvenog kartona koji je dobio u Irskoj, a Jagoš Vuković i Stefan Mitrović vuku povrede. Dobre su vesti i nadam se da će oni biti spremni", rekao je Muslin.
Povratnik u reprezentaciju je Nemanja Milunović, koga Muslinov pomoćnik Sergej Gurenko redovno prati, pošto je trener Dinamo Minska, a srpski štoper nastupa za BATE Borisov u Belorusiji.
"Milunović me je dosta zadovoljio još na prvom okupljanju. Bio je dobar i svideo mi se tokom tih 15 dana, ali je imao tešku povredu. Igra jednu utakmicu, pa ne igra, pa dve, pa ne igra. Oporavio se, ali ima problema sa kolenom", rekao je Muslin.
Fudbaler Partizana Zoran Tošić nije na spisku zbog povrede mišića i na njega neće moći da se računa, dok je Muslin optimista kada je reč o Filipu Kostiću.
Okupljanje igrača je zakazano za ponedeljak, 2. oktobra u Staroj Pazovi, a reprezentacija će u Beč putovati tri dana kasnije.
Odmah posle utakmice protiv Austrije će se vratiti u Srbiju, gde joj u Beogradu 9. decembra sledi utakmica protiv Gruzije u poslednjem kolu kvalifikacija.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Debituje Miloš Veljković, vratio se Nemanja Milunović

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Sep.2017

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin objavio je danas spisak igrača za ključne utakmice za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji...Srbija će 6. oktobra gostovati Austriji u Beču i tri dana kasnije dočekati Gruziju u Beogradu, u poslednja dva kola kvalifikacione Grupe D...Reprezentacija...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.