Izvor: MozzartSport.com, 02.Nov.2020, 00:47

Dalas otpisan u Filadelfiji, Kaubojsi sa trećim kvoterbekom ove sezone

Iglsi ne bi trebalo da imaju težak posao protiv divizijskog rivala sa tužnog Istoka Nacionalne fudbalske konferencije (NFC)

Mnogi su pre početka sezone videli Dalas kao sigurnog pobednika Istoka NFC-a, ubedljivo najgore divizije u NFL šampionatu. Stigao je novi trenr Majk Mekarti, koji je sa Grin Bejom pre skoro decenije stigao do trofeja Vinsa Lombardija, hvatački korpus je na papiru bio paklen, ali sve je to počelo da se ruši kako je sezona odmicala. Sada >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su Kaubojsi meta sprdnje u SAD.

Najpopularnija franšiza „preko bare“ doživljava teške trenutke. Odbrana je šuplja kao švajcarski sir, a povrede su sasekle tim iz Teksasa. Pre dve nedelje se teško povredio startni kvoterbek Dak Preskot. On je već operisan i čega ga bar šest meseci oporavka (kraj sezone). Pre toga je i nekoliko igrača iz odbrane i ofanzivne linije završilo prvenstvo, a da zlo bude veće i rezervni vođa napada Endi Dalton, dugogodišnji kvoterbek Sinsinatija, dobio je potres mozga prošle nedelje u meču u Vašingtonu i propustiće duel u Filadelfiji.

Franšizu su prošle nedelje napustili iskusni defanzivni end Everson Grifin. On je trejdovan u Detroit, a otpušten je i defanzivni tekl Dontari Po. Napad Kaubojsa predvodiće Ben Dinuči. Ko je taj, pitaju se i mnogi navijača Dalasa?

Radi se o ruki kvoterbeku, koji je prošle nedelje u finišu zamenio Daltona posle teškog udarca kacigom o kacigu od strane Džona Bostika. Izabran je u sedmoj rundi drafta ove godine, kao 231. pik. Skoro na kraju. Rođen u Džoržiji pre nešto manje 24 godine, studirao je Univerzitetu Džejms Medison. Navijači Kaubojsa ništa ne očekuju od ovog kvoterbeka italijanskih korena. Mada, da li su početkom ovog milenujuma navijači Nju Inglanda očekivali nešto od Toma Brejdija kada je tada pik šest runde drafta dobio šansu umesto povređene legenda Drua Bledsa?

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Dalas putuje na noge Filadelfiji u ponedeljak (02.20) u tužnom duelu na Istoku NFC-a, najgore divizije lige gde će verovano i sedam pobeda biti dovoljno za prvo mesto i prednost domaćeg terena u „vajld kard“ rundi. U drugim divizijama NFL šampionata i sa 10 pobeda nije sigurno da će se plasirati u plej-of. Oba tima imaju po dve pobede, s tim da Iglsi imaju nerešen ishod protiv Sinsinatija, koji bi na kraju mogao i da odluči pobednika.

Filadelfija svake godine ima bolnicu u svojim redovima. Tako je i u ovom šampionatu. Mnogo problema, a ni Karson Venc, vođa napada tima iz Penslivanije, nije siguran ove sezone. Baca često presečene lopte, ali, ruku na srce, ima i očajnu zaštitu. Ofanzivna linija je desetkovana povredama. Pred duel sa Kaubojsima, trener domaćeg tima Dak Pedersen moći će da računa na nešto bolju kadrovsku situaciju. Vraćaju se Lejn Džonson, Malik Džekson, Dalas Godert, Džejson Piters i Džejlen Rigor. Van tima su i dalje iskusni risiveri Dešon Džekson i Alšon Džefri, prvi raning bek Majlis Sanders i najbolji tajt end Zek Erc.

Prošle sezone obe pobede su ostvarile domaće ekipe. Kaubojsi su dobili četiri od pet poslednjih utakmica. Iglsi ne briljiraju, ali bi trebalo čudo da se dogodi da ne pobede osakaćene povredama Kaubojse.

NFL – OSMI VIKEND

Petak

Karolina Panters - Atlanta Falkons 17:25 (7:6, 7:10, 3:3, 0:6)

Nedelja

Baltimor Rejvens - Pitsburg Stilers 24:28 (7:7, 10:0, 0:14, 7:7)

Bafalo Bils - Nju Ingland Petriots 24:21 (7:0, 0:6, 7:8, 10:7)

Sinsinati Bengals - Tenesi Tajtens 31:20 (3:0, 14:7, 0:0, 14:13)

Klivlend Brauns - Las Vegas Rejders 6:16 (0:0, 3:6, 3:0, 0:10)

Detroit Lajons - Indijanapolis Kolts 21:41 (7:0, 0:20, 7:0, 7:21)

Grin Bej Pekers - Minesota Vajkings 22:28 (7:7, 7:7, 0:14, 8:0)

Kanzas Siti Čifs - Njujork Džets 35:9 (14:3, 7:6, 7:7, 7:0)

Majami Dolfins - Los Anđeles Rems 28:17 (7:7, 21:3, 0:0, 7:7)

Denver Bronkos - Los Anđeles Čardžers u toku

Sijetl Sihoks - San Francisko 49ERS u toku

Čikago Bers - Nju Orleanas Sejnts u toku

Ponedeljak

02.20: (1,10) Filadelfija Igls (17,0) Dalas Kaubojs (8,25)

Utorak

02.15: (8,25) Njujork Džajants (17,0) Tampa Bej Bakanirs (1,10)

**kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.