Čudni El Klasiko - Ni Ronalda, ni Mesija, treneri spremaju ogromne promene!

Izvor: Sportske.net, 28.Okt.2018, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudni "El Klasiko" - Ni Ronalda, ni Mesija, treneri spremaju ogromne promene!

Sve će biti neobično, pogotovo ako se obistine najave španskih medija. Ovo bi mogao da bude jedan od najčudnijih "El Klasika" u novijoj istoriji...

Barselona će danas ugostiti Real, u prvom "El Klasiku" posle 2007. u kome neće biti Ronalda i Mesija. Kristijano je prošlost, Mesi je povređen, poslednji put je izostao sa najveće fudbalske utakmice na svetu 2007. krajem te godine nije bio u timu. Od tada su se dvojica najboljih fudbalera veka sudarili 31 put, Mesi je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << dao 16 golova, Portugalac 18.

Mesi ima i više pobeda, 17 u odnosu na Ronaldovih 9, ali to je sada zatvorena knjiga, Ronaldo je u Juventusu, a nad glavom Lopetegija visi giljotina, ako Real izgubi ovaj meč, on će biti smenjen. Mnogo je spekulacija od Roberta Martineza selektora Belgije, do Solarija kao privremenog rešenja, kako bi se sačuvalo mesto za Murinja ili Poketina, ali o tome možemo posle meča.

Ono što će biti najčudnije su sastavi timova, odnosno taktike. Čeka nas netipična utakmica, pisali smo, u Realu je svlačionica ljuta na Lopetegija jer on pokušava da igra kao Barselona, a sa druge strane Katalonci su dolaskom Valverdea promenili način igre, primaju manje golova, igraju znatno tvrđe.

Biće bez Mesija koji jedini ima ulogu slobodnog strelca, a Valverde će izgleda probati sa Serhijem Robertom kao trećim napadačem, odnosno on će sa Semedom podebljati desnu stranu. Levo će biti Kutinjo, a u napadu Suarez, nema Dembelea koji pravi probleme i ostaće na klupi.

To govori da će Barselona biti oprezna, tim pre što nema Umtitija u odbrani, a od prvog minuta igraće novajlija Artur, sa Busketsom i Rakitićem u sredini.

Ter Štegen

Semedo, Pike, Lengle, Alba,

Rakitić, Buksets, Artur,

Serhi Roberto, Suarez, Kutinjo.


Što se Reala tiče, izgleda da će Lopetegi ipak probati bez Asensija, dakle opreznije, sa Iskom iza Bejla i Benzeme, desno će Naćo, nema Karvahala, a Odriozola nije ispunio očekivanja. Dakle, pojačani vezni red, Kazemiro ispred odbrane, Modrić, Kros i Isko...

U napadu Benzema i Bejl, Velšanin već mesec dana nije dao gol i to je i najveći problem Madriđana, golovi.

Kurtoa

Naćo, Varan, Ramos, Marselo,

Modrić, Kazemiro, Kros

Isko,

Bejl, Benzema.


Barsa u derbi ulazi sa četiri boda više, ni oni ne blistaju, ali je Real očajan, čak su rezultati bolji od igre.

Kako rekosmo, netipičan El Klasiko, videćemo na šta će ličiti, počinje u 16:15.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas je prvi "El klasiko" ostatka naših života

Izvor: Mondo, 28.Okt.2018

Tek sada mi je jasno koliko onda nismo bili svesni da je 176. ujedno i poslednji u kom su nastupili i Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo....Tek kada sam sinoć pred krevet listao šta bi sve moglo da me sačeka ujutru i ima li nečeg zanimljivog za lagan početak smene uz kafu i listanje štampe, došlo...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.