Britanci sa Irskom žele EURO 2028, kandidat i Srbija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2022, 14:59

Britanci sa Irskom žele EURO 2028, kandidat i Srbija

Fudbalski savezi Engleske, Škotske, Velsa i Severne Irske, članice Velike Britanije, zajedno sa Republikom Irskom, saopštili su danas da ulaze u trku za organizaciju EURO 2028.

Istovremeno, pet Saveza odustalo je od kandidature za Mundijal 2030. godine.

Kako prenose britanski mediji, protivkandidati za organizaciju EURO 2028 biće Turska, koja je čak pet puta ostala bez domaćinstva, kao i zajednička kandidatura Srbije, Bugarske, Grčke i Rumunije.

Rok za podnošenje zvanične prijave je 23. mart, a imena kandidata biće objavljena 5. aprila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbija među kandidatima za domaćinstvo Eura 2028

Izvor: RTS, 07.Feb.2022

Fudbalski savezi Engleske, Škotske, Velsa i Severne Irske, članice Velike Britanije, zajedno sa Republikom Irskom, saopštili su da ulaze u trku za organizaciju EURO 2028. Među kandidatima je i Srbija, koja bi potencijalno organizovala EP zajedno sa ostalim državama Balkana. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.