Borac negira nameštanje: Naši igrači mogu na poligraf

Izvor: B92, 13.Apr.2021, 08:51

Borac negira nameštanje: Naši igrači mogu na poligraf

U srpskom fudbalu povela se nova istraga o nameštanju, sve pod patronatom UEFA.

I dok se Fudbalski savez Srbije još uvek nije oglasio o kojim se utakmicama radi, stižu informacije da je u pitanju dva meča Prve lige i čak šest u Linglong Superligi Srbije.

Pod optužbom su prvoligaši Železničar iz Pančeva i Borac iz Čačka, koji se oglasio saopštenjem u kom negira bilo kakvu povezanost sa nameštanjem.

"Kao klub smo pogođeni tim sumnjama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i optužbama uzdrmani jer Borac Čačak jeste bio i sada je u finansijskoj i rezultatskoj krizi, ali nikad se nije bavio nečasnim radnjama, bodove je gubio i osvajao isključivo odnosom na terenu. Sumnja da smo učestvovali u nameštanju utakmice temelji se na površnim i nejasnim činejicama za neku takvu vrstu optužbe, koja direktno urušava integritet kluba i zaposlenih".

"Mišljenja smo da se takve optužbe temelje isključivo na provokaciji prema našem klubu, a trojica igrača koja su sumnjiva lica oličenje su poštenja, ne samo oni nego i porodice iz kojih potičiju. Činjenice koje izazivaju sumnju prema nama su površne, da ne kažemo smešne jer pad kvote na određene timove u našoj ligi je normalna i redovna stvar, bukvalno svako kolo gotovo na svim utakmicama - piše u saopštenju Čačana.

Čak su Čačani najavili da će svoje igrače pustiti na poligraf, ali da to učini i glavni arbitar tog susreta odigranog u Pančevu.

"Zbog svega, da bismo se kao klub ogradili od tih kladioničarskih kombinacija, predlažemo institucijama UEFA ili FSS da organizuju poligrafsko ispitivanje za našu trojicu igrača i za glavnog sudiju. Sve činjenice ukazuju na to da je sudija isključivo krivac za naš poraz, naravno pored naše igre, ali već smo pokazali u tekućem prvenstvu u kakvoj smo formi", zaključuje se u saopštenju Borca iz Čačka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BORAC IZ ČAČKA NEGIRA NAMEŠTANJE UTAKMICA: Naši igrači mogu na poligrf!

Izvor: Kurir, 13.Apr.2021

Evropska kuća fudbala (UEFA) sumnja da je nekoliko utakmica u srpskom fudbalu namešteno, a jedan od kluba na koje je sumnja bačena i Borac iz Čačka koji se posle svega oglaiso saopštenjem.  

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.