Bitka za elitu

Izvor: B92, 27.Sep.2022, 08:53

Bitka za elitu

Fudbalske reprezentacije Norveške i Srbije će u utorak od 20.45 u Oslu, u direktnom duelu, odlučiti ko će izboriti plasman u A Ligu nacija.

Dve selekcije su izjednačene sa po deset bodova iz pet utakmica u Grupi B4, ali Norvežani su slavili u prvom susretu u Beogradu pa "orlovi" moraju da pobede da bi osvojili grupu.

Naš tim biće oslabljen neigranjem vezista Sergeja Milinković-Savića, koji pauzira zbog žutih kartona.

Selektor Stojkovia rekao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ni ovoga puta nema ni najmanju dilemu oko sastava tima.

"Naravno da u glavi opet imam startnih 11, bez obzira što imamo odredjene kadrovske probleme. Ne možemo da računamo na Milinković-Savića i Račića. Sergej je zaista važan igrač u našem timu, ali tu su i drugi momci i ne sumnjam da ću naći pravo rešenje, odnosno igrača koji će umeti dostojno da ga zameni. Ja sam trener koji voli da njegova ekipa igra lep i atraktavan fudbal, tako ae biti i sutra u Oslu", rekao je Stojković.

Ključno pitanje je kako će naš tim da se suprotstavi jednom od najboljih napadača sveta Erlingu Halandu.

"Nisam kuvar pa da tražim recept za Halanda. Rekao sam mnogo puta da se radi o fantastičnom igraču koji igra u jednom od najskupljih timova na svetu. Okružen je u Mančester Sitiju saigračima vrhunske klase i naravno da u toj sitiaciji njegov talenat dolazi do punog izražaja", rekao je selektor.

"Utakmica koju je Norveška izgubila pre dva dana od Slovenije potvrđuje da i za njega ima rešenja. Zaista ga je teško zaustaviti, ali nije nemoguće.Treba biti maksimalno skoncentrisan, voditi računa o njihovim centarštevima sa krila, o kontranapadima i ne dozvoliti mu da u našem šesnaestercu dobije puno prostora", dodao je Stojković na konferenciji za medije u Oslu.

Kapiten Srbije Dušan Tadić, koji će protiv Norveške odigrati jubilarnu 90. utakmicu u dresu nacionalnog tima, kaže da nije bitan broj utakmica, već rezultat koji se napravi sa reprezentacijom.

"Dakle, računa se broj pobeda, broj učešća na završnim turnirima Evropskog i Svetskog prvenstva. Inidivualna statistika je nebitna, pogotovo taj broj nastupa. Očekuje nas jedna izuzetno zahtevna utakmica. Ulog je prvo mesto u grupi i plasman u viši rang Lige nacija. Daćemo sve od sebe da osvojima tri boda u Oslu. Norveška ima odličnu ekipu, nisu tu samo Haland i Odegard. Pobedili su nas u Beogradu, ali tada je jedan detalj prelomio u njihovu korist. Naša ideja ostaje ista, želimo da dominiramo od prvog minuta i da ofanzivnom igrom stignemo do cilja. To je ono što Mister Stojković traži od nas na svakoj utakmici. Da igramo lep fudbal i da kroz igru stižemo do rezultata", rekao je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.