Izvor: MozzartSport.com, 26.Okt.2020, 16:56

Belenenses ima dva aduta: "Pancir" sistem 4-5-1 i to što Petit poznaje Benfiku u dušu

Zahtevan zadatak za napadače Orlova, bez obzira što je domaćin veliki favorit za osvajanje bodova

Kada u ponedeljak uveče u MOZZART ponudi vidite par Benfika - Belenenses, prva pomisao je "lagan kec". Nećemo reći da nije, jer Orlovi igraju besprekorno na otvaranju sezone i imaju maksimalnih 12 bodova posle četiri odigrana kola, ali daleko od toga da klub iz zapadnog dela Lisabona nema šta da traži u malom gradskom derbiju (21.15).

Ekipa koju vodi dugogodišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << vezista Benfike Petit igra izuzetno čvrst i odgovoran fudbal, u dosadašnja četiri kola primila je samo dva pogotka (gol razlika 2:2) i pokušaće sve svoje resurse da iskoristi u svrhu ostvarivanja velikog rezultata na Lužu.

"Belenenses je organizovan tim, koji ofanzivno igra u formaciji 3-4-3, a defanzivno 4-5-1. To je sistem koji se danas široko koristi. U pitanju je dobra odbranbena ekipa protiv koje nije lako postizati golove. Imaju dobrog trenera, koji je bivši igrač i ima prednost što utakmicu gleda drugim očima. Biće to izuzetno teška utakmica", upozoravao je Žorž Žesus u uvertiri utakmice.

Benfika je uspela potpuno da se oporavi od šokantne eliminacije u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona od PAOK-a (1:2), ali je nakon toga ostvarila pet pobeda u svim takmičenjima. Orlovi vrlo dobro startovali i u Ligi Evrope, gde su osvojili sva tri boda na gostovanju Lehu u Poznanju i sada žele da naprave dobru uvertiru pred dolazak Standarda iz Liježa. Ukoliko i tu slave, biće jednim velikim korakom bliži nokaut fazi drugog po kvalitetu klupskog takmičenju na Starom kontinentu.

Belenenses jeste čvrsta ekipa, ali nije nikakav bauk. Petitov tim je slavio u prvom kolu u Gimaraesu, potom je poražen na svom terenu od Famalikaa, a onda je odigrao dva meča bez golova sa Nasionalom i Moreirenseom.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

PRIMEIRA - 5. KOLO

Petak

Tondela - Portimonense 1:0 (1:0)

/Rafael Barbosa 33/

Subota

Nasional - Fereira 1:1 (0:0)

/Riakos 57 - Estakio 74/

Santa Klara - Sporting 1:2 (1:1)

/Santana 42 - Gongalves 20 i 81/

Porto - Žil Visente 1:0 (1:0)

/Evanilson 41/

Nedelja

Farense - Rio Ave 0:1 (0:1)

/Mane 19/

Moreirense - Maritimo 2:1 (2:0)

/Pires 21, Nunjo 45 - Žunior 89/

Famalikao - Boavista 2:2 (0:0)

/Lameiras 85 penal, Robert 90+4 - Hamaš 69, Garsija 75/

Gimarais - Braga 0:1 (0:1)

/Esgajo 27/

Ponedeljak

21.15: (1,13) Benfika (8,50) Belenenses (19,0)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.