Izvor: RTS, 20.Apr.2021, 13:23

Bekam i Kantona: Fudbal u opasnosti, nisu pitali navijače

Legendarni fudbaleri Mančester junajteda Dejvid Bekam i Erik Kantona oglasili su se povodom najava o osnivanju evropske Superlige, ocenivši da je takmičenje ignorisalo stavove navijača i da to može da ugrozi izvorne fudbalske vrednosti.
Bekam, koji je igrao za tri od 12 potvrđenih osnivača Lige - Junajted, Real Madrid i Milan - napisao je na Instagramu da je "igra koju volimo u opasnosti".

"Ja sam neko ko voli fudbal, to je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << moj život otkad se sećam. Kao igrač, a sada i vlasnik, znam da naš sport nije ništa bez navijača. Potreban nam je fudbal za sve. Fudbal treba da bude pošten i takmičenja zasnovana na dostignućima. Ukoliko ne zaštitimo ove vrednosti, igra koju svi volimo je u opasnosti", napisao je Bekam na Instagramu.
Organizacija navijača Mančester junajteda takođe se izjasnila protiv Superlige.
Grupa od 12 evropskih klubova, uključujući i Junajted, saopštila je u nedelju da pokreću samostalno takmičenje, izazivajući negodovanje u sportskom svetu, ali i šire.
 
Bivši kapiten Junajteda Erik Kantona rekao je da bi trebalo uzeti u obzir stavove navijača.
"Navijači su najvažniji, moraju se poštovati. Da li su ovi veliki klubovi pitali svoje navijače šta misle o ovoj ideji? Ne, i to je šteta", rekao je Kantona u video snimku objavljenom na Instagramu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Javili se i igrači Reala, lajkovima Bekamovih kritika na Superligu

Izvor: MozzartSport.com, 20.Apr.2021

Legendarni Englez upozorava na opasnosti koje nosi novo takmičenje, Modriću, Marselu i Vaskezu se sviđa šta ima da kaže..Raste spisak fudbalskih legendi koje su oplele po Evropskoj Superiligi. Gari Lineker, njegov imenjak Nevil, Erik Kantona.. nastupio je i Luis Figo rečima “Ovaj pohlepni, bezosećajni...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.