Izvor: RTS, 21.Okt.2021, 09:45

Barsa čuva svoje bisere, novi ugovori za Fatija i Pedrija

Fudbalski klub Barselona ozvaničila je produžetak ugovora sa svojim najtalentovanijim fudbalerima Ansuom Fatijem i Pedrijem. Zanimljivo je da je otkupna klauzula obojici igrača iznosi po jednu milijardu evra.
Barselona je uspela delimično da izađe iz rezultatske krize i ostvari pobede u bitnim mečevima protiv Valensije i Dinamo Kijeva.

"Blaugrana" je tako došla do priključka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za liderima u domaćem prvenstvu, ali i do prvih bodova u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona.
Nedavni rezultati umirili su i glasine o odlasku trenera Ronalda Kumana, a da uprava Barselone razmišlja nekoliko koraka u budućnost, govori i podatak o produžetku ugovora Ansua Fatija i Pedrija.
Dvojica najtalentovanijih fudbalera katalonskog kluba produžili su ugovore do 2026 (Pedri), tj 2027. godine (Fati).
Zanimljivo je da je Barselona odredila otkupne klauzule svojim supertalentima, a ona iznosi milijardu evra, čime je oboren rekord u tom segmentu.
Pedri je u Barselonu došao iz Las Palmasa prošle godine kao 16-godišnjak, za sumu od 7 miliona evra, a njegova današnja vrednost na tržištu je oko 80 miliona evra.
Fati je prošao sve kategorije čuvene Barsine omladinske škole "La Masije", a po odlasku Lea Mesija, zadužio je dres sa brojem 10.
Obojica fudbalera zabeležili su i nastupe u dresu reprezentacije Španije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.