Izvor: MozzartSport.com, 18.Sep.2021, 17:40

Bajernovih sedam lakih komada, svi ostali zajedno – jedan

Bavarci protiv Bohuma igrali mali fudbal – 7:0

Streljana zvana Alijanc arena. A, Bohum je imao ulogu nepokretne mete u koju su pucali fudbaleri Bajerna redom jedan za drugim.

Vrlo malo je bilo potrebno šampionu Nemačke da „klikne“ sa novim trenerom Julijanom Nagelsmanom. Mašina je krenula i pitanje je ko će i kada uspeti da je zaustave. Samo u ovih sedam dana Bajern je dao četiri Lajpcigu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (4:1), pa tri Barseloni u Ligi šampiona usred Španije (3:0), pa danas sedam slabašnom Bohumu (7:0).

Kada je na semaforu otkucao 65. minut u Minhenu je bilo šest Bajernovih komada, dok na tri preostale utakmice popodneva nije viđen nijedan jedini gol.

A, golovi koje su Bavarci dali Bohumu bili su kao sa malog fudbala. Lopta je išla od noge do noge, brze promene strane iz dva dodira i redovno ostavaljanje čovek ili dva potpuno samih u završnici. Poslednja dva pogotka Levandovskog i Kimiha postignuta su sa pola metra. Obojica sami i usamljeni, nikog oko njih i lagana realizacija. Teže im je na treningu da dođu do gola.

Ostali su gosti bez ikakve volje da se bore već posle prvog poluvremena, mada je na semaforu stajalo 4:0. Četvrti gol je bio slika i prilika Bohumove agonije, kada je Lambropulos u želji da vrati loptu golmanu postigao autogol.

Pevali su navijači Bajerna od oduševljenja, imali su i zbog čega, ali kako i njima ova igra mačke i miša, koju Bajern igra sa ostalih 17 klubova lige i koja traje evo desetu sezonu, još nije bar malo dosadila...

Sedam golova, pet različitih strelaca, samo se Kimih dva puta upisao u strelce, Nagelsman može široko da se osmehuje, sve što je priželjkivao kada je seo na klupu Bajerna, za sada mu savršeno ide od ruke.

Pobedu je ostvario i Augzburg. Prvu u sezoni. Teške dane broji Menhengladbah, nikako mu ne ide u novom prvenstvu.

Prvi su Ždrepci došli do gola, koji je poništen zbog ofsajda posle VAR asistencije, ali ono što nisu uspeli gosti, učinili su fudbaleri Augzburga preko Niderlehnera, koji je pogotkom u 81. minutu upisao prvu „trojku“ za domaćina.

BUNDESLIGA - 5. KOLO

Petak

Herta - Grojter Firt 2:1 (0:0)

/Ekelekamp 61, Bauer 79ag - Hrgota 57pen/

Subota

Augzburg – Menhengladbah 1:0 (0:0)

/Niderlehner 81/

Bajern – Bohum  7:0 (4:0)

/Sane 17, Kimih 27, 65, Gnabri 32, Lambropulos ag 43, Levandovski 61, Čupo-Moting 79/

Bilefeld – Hofenhajm  0:0

Majnc – Frajburg  0:0

18.30: (4,60) Keln (3,70) RB Lajpcig (1,85)

Nedelja

15.30: (3,30) Štutgart (3,60) Leverkuzen (2,25)

17.30: (1,40) Dortmund (5,30) Union Berlin (8,00)

19.30: (1,88) Volfzburg (3,70) Ajntraht (4,40)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.