Izvor: MozzartSport.com, 04.Jun.2021, 03:43

Amerikanci bili brži od sudijske pištaljke i izbegli penale (VIDEO)

Džordan Sibačo pogodio desetak minuta nakon ulaska u igru i odveo Jenkije u finale Konkakaf Lige nacija – 1:0 (0:0)

Utisak je da Sjedinjene Američke Države odavno nisu imale kvalitetniju fudbalsku reprezentaciju i više igrača u najboljim evropskim ligama. Kristijan Pulišić, Đovani Rejna, Veston Mekeni, Seržinjo Dest, Džon Bruks, Džošua >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Sardžent trebalo bi da budu garancija nekih boljih rezultata Jenkija u budućnosti. Međutim, iako su se svi oni našli u sastavu Grega Belhartera za meč polufinala Konkakaf Lige nacija protiv Hondurasa, morale su Sjedinjene Američke Države da se pomuče kako bi obezbedile kartu za finale i borbu za trofej.

Na kraju su uz dosta muke uspeli, i to golom rezerviste Džordana Sibača u 89. minutu, kojim su Jenkiji izbegli penal-lutriju, koja im se u slučaju nerešenog rezultata u regularnom delu utakmice smešila - 1:0 (0:0).

Ipak, Sibačo je bio brži od sudijske pištaljke i desetak minuta po ulasku u igru doneo svojoj reprezentaciji finale, u kojem će igrati sa pobednikom duela Meksiko – Kostarika. Bruks je poslao dugu loptu kazneni prostor Hondurasa, Mekeni je glavom spustio na peterac, odakle je na isti način Sibačo precizno gađao bliži ugao protivničkog gola.

Jordan Siebatcheu, have we mentioned we love you? pic.twitter.com/CzPzeUaoqA

KONKAKAF LIGA NACIJA – POLUFINALE (JEDAN MEČ, DENVER)

Petak

Honduras - SAD 0:1 (0:0)

/Sibačo 89/

04.00: (1,45) Meksiko (3,90) Kostarika (7,50)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.