Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2021, 20:50

Akcija, kreacija, bomba Banjca: Krstajićev TSC igra strašan fudbal

Ekipa iz Bačke Topole slavila protiv Metalca u Gornjem Milanovcu – 4:2

Uzorak mečeva je mali, tek je početak prvenstva, ali sve navodi da će TSC iz Bačke Topole ove sezone biti ozbiljan kandidat za izlazak u Evrope. Posle očekivane pobede nad Novim Pazarom kod kuće, tim Mladena Krstajića slavio je i na gostovanju Metalcu. Tri boda TSC-a u srcu Šumadije ne predstavljaju senzaciju prvog reda, ali malo ko je očekivao da će bravuroznom partijom gosti odneti ceo plen. I >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << najaviti velike domete. Na kraju je bilo 4:2, a moglo je pobeda TSC da bude i ubedljivija.

Bilo je mnogo sadržaja u igri tima Mladena Krstajića. Bilo je sjajnih akcija, krecije, bombe Mihaila Banjca, odlične tandemske igre Lukića i Đura Zeca. Vrlo dobar meč u Gornjem Milanovcu dopunila je i pristojna partija domaćina. Metalac je kao i uvek u trenerskoj eri Žarka Lazetića želeo da igra fudbala. Trudio se da iznosi loptu pasom, ali je pao zahvaljujući kvalitetu gostiju, ali i sopstvenim greškama.

Metalac je bolje otvorio utakmicu. Posle nekoliko propuštenih šansi, domaćin je poveo posle skoka Stefana Cvetkovića. Sve je išlo na vodenicu Lazetićevog tima, ali je reakcija TSC-a bila ekspresna i brutalna.

Posle četiri minuta iskusni Saša Tomanović je krunisao lepuakciju Lukića i Zeca, da bi vrlo brzo na red stigao najlepši detalj meča. Slabo je ispucao loptu golman domaćina Savić, ona je na kraju došla do Mihajla Banjca, koji se namestio na levu nogu, opalio i pocepao mrežu domaćina. Jedan od najlepših golova u Superligi ove sezone.

Mogao je TSC brzo da postigne i treći gol, napade Metalca zaustavljao je u nekoliko navrata golamn gostiju Filipović. Publika je uživala, ali je početkom drugog poluvremena bila razočarana. Za samo dva minuta Đuro Zec je spakovao dva gola i praktično rešio pitanje pobednika.

TSC je imao maksimalan broj bodova u džepu, rutinski odrađivao posao, dok je Metalac promašivao šanse. Sve do skoka Stojića za konačan rezultat.

SUPERLIGA SRBIJE – 2. KOLO

Petak

Radnički 1923 – Spartak Ždrepčeva krv 3:2 (2:1)

/Trifunović 5, 19, Branković 60 – Milošević 22, Tufegdžić 52/

Voždovac – Proleter Novi Sad 2:1 (1:0)

/Milosavljević 23, 50 – Kaluđerović 49/

Subota

Radnički Niš - Napredak 4:2 (1:2)

/Mitrović 13, Vujadinović 56, Škrbić 62, Kasalica 76 - Kočić 2, Marjanović 32 pen/

Crvena zvezda - Mladost 1:0 (1:0)

/Ivanić 45/

Nedelja

Metalac - TSC 2:4 (1:2)

/Cvetković 13, Stojić 89 - Tomanović 17, Banjac 19, Zec 51 i 53/

21.00: (5,50) Vojvodina (3,80) Partizan (1,65)

Ponedeljak

18.00: (2,50) Kolubara (3,10) Radnik Surdulica (3,00)

Odloženo

Novi Pazar - Čukarički

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.