AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 12. jun.

PROGNOZA VREMENA

U Srbiji će biti pretežno sunčano i malo toplije vreme, uz slab vetar promenljivog pravca, saopštio je RHMZ. U Beogradu će takođe biti pretežno sunčano i toplo, uz slab vetar promenljivog pravca. Jutarnja temperatura oko 16, najviša dnevna oko 30 stepeni. Narednih dana promenljivo vreme. U utorak pretežno sunčano i toplo. U sredu promenljivo i malo svežije, mestimično pljuskovi i grmljavine. U četvrtak pretežno sunčano.

Foto: Pixabay.com

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar danas stagnira prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 122,5381 dinar za evro, objavila je NBS. Dinar je jači prema evru za 0,5 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou je jači za 0,7 procenata. Od početka godine, dinar je prema evru porastao za 0,8 posto. Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio u petak za 0,3 procenta na 109,6538 dinara za jedan dolar.

Foto: Beta

STANJE NA PUTEVIMA

Prvog radnog dana u sedmici je pojačan saobraćaj na prilazima većim gradovima, a pošto nas očekuje pravi letnji dan sa visokim temperaturama, za duža putovanja treba koristiti ranije jutarnje ili kasnije popodnevne sate, saopštio je AMSS. Saobraćaj u Srbiji ovog jutra je umerenog intenziteta na putevima koji vode ka uobičajenim letnjim turističkim destinacijama u Srbiji, a nešto intenzivniji na pravcima koji vode ka Crnoj Gori, Bugarskoj i Makedoniji.

Foto: Pink.rs

SAVET LEKARA

U Beogradu su se tokom noći dogodile četiri saobraćajne nezgode u kojima je osmoro ljudi lakše povređeno, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Izbegavati izlaganje sunce od 11 do 16 časova, a ko mora da namaže kožu zaštitinim kremama i zaštiti glavu, šeširom ili kačketom. treba unositi dovoljno tečnosti i jesti laganu hranu. Hronični bolesnici da ne izlaze u najtoplijem delu dana.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

'