Četvrtak, 25.03.2010.

22:16

Uhapšen zbog kritike Čavesa

Vlasnik jedine TV stanice u Venecueli koja ima kritički odnosi prema predsedniku Ugu Čavesu uhapšen je jer je na medijskom formu navodno kritikovao šefa države.

Izvor: Tanjug

Default images

Državni tužilac Luisa Ortega saopštila je da je nalog za hapšenje Giljerma Suloage, vlasnika TV stanice "Globovižn", izdat zbog komentara u kojima je napadao predsednika. Suloaga je tada govorio o ograničenjima građanskih prava u Venecueli, a navodno je izjavio i da je šteta što je propao državni udar 2002. godine protiv Čavesa.

Ortega je navela da tužilaštvo stražuje Suloagu zbog izjava koje je navodno izneo tokom nedavnog sastanka Međuameričke novinarske organizacije (IAPA) u Arubi.

Suloaga je izjavio da su ga agenti vojne obaveštajne službe uhapsili na aerodromu u severozapadnoj državi Falkon, prenele su agencije.

Pre tri dana uhapšen je i opozicioni političara Alvares Pas, koji je 8. marta baš na "Globovižnu" rekao da se Venecuela pretvara u raj za krijumčare droge, i da je vlada sarađivala sa baskijskom separatističkom grupom ETA i kolumbijskim pobunjenicima.

Čaves je te optužbe demantovao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: